IT

A világhírű szlovák cég az App Defense szövetség alapító tagja

ma7 | TASR 2019. november 07., 17:36

Az Eset szlovák biztonsági cég az App Defense szövetség alapító tagja lesz. Utóbbi célja a Google Play, vagyis az Android operációs rendszerrel rendelkező eszközök elsődleges alkalmazásszolgáltató webáruházának a védelme. A cég az Android ökoszisztémája rendelkezésére fogja bocsátani a kimutatásait és a "know-how" jellegű szakismereteit.

Fotó: Archívum

Az említett szövetség az Eset és a Google vállalat közötti, már meglévő partnerséget egészíti ki. A partnerség egyik példája a Google Chrome Cleanup, egy olyan biztonsági eszköz, amely a Google Chrome nevű böngésző felhasználóit figyelmezteti a potenciális veszélyekre. Az eszközbe közvetlenül bele van építve az Eset víruskereső motorja.

Az, ami korábban reaktív törekvés volt a biztonsági sebezhetőség felderítésére, most teljes értékű és proaktív hadjárattá válik, melynek célja az emberek és a cégek milliárdjainak védelme közvetlenül a forrásnál” – mondta Lukáš Štefanko, az Eset társaság Android malware programra szakosodott szakértője.

Az Eset évek óta segíti leleplezni a Google Play webáruházban azokat a kártékony, szofisztikált alkalmazásokat, amelyek az Android operációs rendszerrel működő mobilkészülékeket fenyegetik.

0 HOZZÁSZÓLÁS