Stabil arculattal, jó csapattal

Subovics Mónika 2019. június 08., 17:21

Patonyi Tamás a Web & Go marketingügynökség társalapítója. A cég portfóliójában az indoor és outdoor reklám, online marketing, valamint arculattervezés szerepel az ötlettől az előállításon keresztül a kivitelezésig.

Honnan indult a vállalkozásod és hol tart most?

Szerencsére egy gyerekkori barátom, Machala Zoli személyében rátaláltam arra az emberre, aki úgy gondolkodott, mint én, így együtt alapítottuk a vállalkozást. A kezdetekhez viszonyítva, amikor csapatunk két főből állt és bázisunk szüleim családi házának a pincéjében volt, hatalmas fejlődésen mentünk keresztül, röpke öt év alatt. Ez konkrétan hat állandó és három külső munkatársat, egy új, szakszerűen felszerelt, munkánkhoz szükséges eszközökkel ellátott irodát és műhelyt jelent. Vállalkozásunk ezek mellett egy stabil arculattal rendelkező céggé nőtte ki magát, állandó stratégiával és kidolgozott know-how-val.

Mi számít a legnagyobb vállalkozói sikerednek, s milyen út vezetett az eléréséhez?

A siker számomra nem egy konkrét projekt megszerzése és annak sikeres lefolyása, hanem magának a cégnek a folyamatos bővülése és a megfelelő kollektíva kialakítása. Nagy siker, hogy egyre több visszatérő ügyféllel rendelkezünk, egyre többen jutnak el hozzánk ajánlás útján. Ennek eléréséhez többéves folyamatos munkára volt szükség. Természetesen voltak nagyon nehéz időszakok is, de az idő mindig igazolta azt, hogy érdemes kitartani a céljainkért.

Milyen nehézségekkel kell megküzdened?

Minden esetben arra törekszünk, hogy a már megszokott szintet biztosítsuk ügyfeleinknek, mind kommunikációban, mind a megvalósításban. Az ügyfeleink számának folyamatos növekedése mellett egyre nehezebb ezt tartani. Ennek érdekében próbáljuk csapatunkat is fokozatosan bővíteni. Ezzel párhuzamosan állandóan fejlesztjük a cégünk technikai berendezéseit is.

Hogyan képezed magad vállalkozóként? Van olyan képzés, könyv, amit ajánlanál a többieknek is?

A szakágunkból kifolyólag állandóan figyeljük a trendeket és az éppen aktuális szemináriumokat, amelyeken lehetőség szerint igyekszünk ott lenni. Ha szükségesnek látjuk, bizonyos témakörökből képzést szervezünk a cégen belül. A motivációt nagyon fontos elemnek tartom, mind a magán, mind az üzleti életben, ezért az ezzel foglalkozó könyveket ajánlom mindenkinek.

Mi az, amit a legjobban szeretsz a vállalkozói életben?

Mindenképp az önállóságot, a kötetlenséget, amit egy hétköznapi munkahely nem tud biztosítani. Lehet, hogy furcsán hangzik, de azt is szeretem, hogy a döntéseimnek súlya van, és azokért vállalom is a felelősséget.

Mi a jövőképed a vállalkozásodat illetően?

Hosszabb távú céljaim közt szerepel olyan csapat létrehozása, amely lehetővé teszi, hogy kizárólag a cég vezetésére koncentrálhassak. Fontos, hogy stabil megélhetést biztosítsunk az alkalmazottainknak, hogy dinamikusak és piacképesek legyünk. Haladni szeretnénk az aktuális innovációs irányokkal, naprakészek lenni, stabil klientúrát kialakítani és a hosszú távú együttműködésekre alapozni. Az egyik legfontosabb, hogy olyan munkakörülményeket biztosítsunk az alkalmazottainknak, amilyenekről én csak álmodoztam, amikor vállalkozni kezdtem.

(Megjelent a Magyar7 c. hetilap 2019/23. számában)

0 HOZZÁSZÓLÁS