Öt jelentős beruházás érkezhet Szlovákiába

hirek.sk 2016. január 05., 13:17
POZSONY. Öt nagy beruházás érkezhet Szlovákiába, ezek összértéke több mint 100 millió euró – jelezte Vazil Hudák gazdasági miniszter.

„Az öt nagyobb beruházási projekt közül kettő új, három beruházó pedig szlovákiai tevékenysége kibővítését tervezi” – fejtette ki Vazil Hudák, aki ugyanakkor mindezekkel kapcsolatos konkrét részleteket nem akart elárulni.

A gazdasági miniszter nem tudta megmondani, hogy a közelgő parlamenti választásokig sikerül-e aláírni a vonatkozó szerződéseket a beruházókkal. „A Szlovák Beruházás- és Kereskedelem-fejlesztési Ügynökséggel (SARIO) együttműködve dolgozunk az új beruházási projekteken. Egyelőre nem tudni, hogy a választásokig sikerül-e szerződéseket kötni a beruházókkal. Ezen a téren azonban nem a politikáról van szó, illetve nem arról, hogy megkössük a szerződéseket a választásokig. Az a cél, hogy korrekt megállapodásra jussunk” – szögezte le Hudák. „ Bízom azonban abban, hogy a választásokig legalább két nagyobb beruházást nyilvánosan is bejelenthetünk” – fűzte hozzá,

Robert Fico miniszterelnök decemberben arról beszélt, hogy az állam egymilliárd euró értékű beruházásokról tárgyal. A jelentős IT-beruházás a kormányfő tájékoztatása szerint Besztercebánya mellett létesülne. Ebbe a térségbe állítólag egy további befektető készül. Nekik közösen 2 500 új munkahelyet kellene létesíteniük. Fico szerint a kabinet tudomására jutottak olyan információk, hogy további – például a papíripar területén tevékenykedő – beruházók is szeretnének beruházási ösztönzőket kérni a kormánytól.

Forrás: Pravda.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS