HIRDETÉS

Nyolcszáz új munkahely jön létre Nagykürtösön

hirek.sk 2018. március 05., 20:17
NAGYKÜRTÖS. Belép a szlovák piacra az autóalkatrészeket gyártó SAM Automotive német vállalat, amely fokozatosan több mint 800 személynek ad majd munkát Nagykürtösön. A gyártóhelyiségek már készen állnak.

A beruházás körülbelül 800 új munkahelyet teremt, idén 150 személy alkalmazását tervezik. „A termelésben, de az adminisztráció területén is elfoglalják az alkalmazottak az új munkahelyeket. Először a kulcsfontosságú helyekre zajlanak majd az interjúk. Feltételezzük, hogy idén májustól kezdődik az alkalmazottak nagyobb toborzása” – tájékoztatott Marianna Simonidesová, a Wesconi projektmenedzsere.

A szlovákiai gyár leginkább a VW Slovakia, illetve az Audi és a Mercedes Benz magyarországi gyárai számára állít majd elő termékeket.

„Célunk, hogy létrehozzuk a SAM Automotive újabb gyárát, hogy növeljük a termelési kapacitást, a konkurenciakészséget és a kereskedelmi partnerek elérhetőségét” – tette közzé a SAM Automotive COO-ja, Dirk Fischer. Hozzátette, az új üzem alumínium ajtólisták és tetőcsomagtartók gyártására szakosodik majd.

A teljes beruházás három szakaszban valósul meg. A cél az, hogy fokozatosan a szlovák vállalatban fedni tudják a teljes gyártás szükségleteit. „A SAM Automotive társaság döntése előtt több helyszínt vizsgált meg, végül Szlovákia mellett döntött. Az egyik döntő faktor az volt, hogy Szlovákia nagyon jó helyet foglal el az autóiparban” – magyarázza Werner Schmitz, a Wesconi vállalat ügyvezető igazgatója, aki a SAM Automotive számra elvégezte a piac elsődleges elemzését és megfelelő helyszíneket keresett a gyár létrehozására.

Nagykürtösön már készen állnak a gyártóhelyiségek. A projekt azonban azzal számol, hogy a gyártóhelyiségek területe eléri a 30 000 négyzetmétert, ami további építkezést igényel majd. „Az első szakaszban, 2018 második negyedévében fokozatosan installálják az új gépeket és technológiákat. Ezt követően kezdődik a komponensek beszerelése” – mondta Stefan Schulze, a SAM Automotive Industrial Engineering csoportjának elnökhelyettese, aki egyúttal a külföldi központokért is felelős. Hozzátette, 2023 elején várható, hogy az üzem teljes kapacitással fog működni.

A SAM (Délnémet Alumínium Manufaktúra) Automotive Production GmbH a SAM Automotive Group csoportba tartozik, amelyet négy vállalat alkot, három Németországban, egy Mexikóban működik. A konszern a kültéri alumíniumtartozékok világszintű szállítója olyan autógyártók számára, mint például az Audi, a Mercedes-Benz, a Daimler, a Volkswagen, a Volvo és a Bentley.

Forrás: Aktuálne.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS