Több mint 14 700 fontért kelt el a juhászkutya

ma7 2019. március 08., 19:59

North Yorkshireben, az Egyesült Királyságban rekord összegért kelt egy dolgozó juhászkutya szuka, egy aukción. Egy amerikai licitáló 14700 angol fontot ajánlott érte.
A kutyát Emma Gray, Northumberlandi juhtenyésztő és média szereplő bocsátotta árverésre február 22-én. A Brenna az aktívan dolgozó terelőkutya, kétéves, háromszínű, szuka .

Emma Gray a National Trust Fallowlees Farmján egy 400 állatot számláló juhállományért felügyel Morpetben. 13 éves kora óta foglalkozik kutyákkal, és ő volt az első nő, aki megnyerte a négy évtizedes múltra visszatekintő Northumberland Sheepdog Trials League terelőversenyt.

Már az aukció kezdete előtt is óriási volt az érdeklődés Brenna iránt, és az Egyesült Államokból érkező telefonálók mindent megtettek egymás túllicitálásáért. A végső győztes Dr. Pamela Helton, marylandi gazdálkodó volt, aki az USA-ban a border collie kiképzők egyesülete által szervezett versenyekért felel az államok keleti és közép-nyugati vidékén.

A kutya végül 14700 angol fontért kelt el. Ezzel az összeggel kis híján megdöntötte a Skipton Árverési Csarnok korábbi rekordját. 2016-ban 14805 fontért kelt el egy juhászkutya kan. A szukák között azonban rekordernek számít a most eladott jószág.

A nyertes elmondta, hogy nagy tervei vannak Brennával. Elsősorban a saját gazdaságában fog dolgozni, illetve terelőversenyeken szeretné indítani. Emellett szeretné, ha már vemhesen érkezne hozzá a szuka, ehhez keresi a potenciális párt számára.

Brenna számtalan versenyen bizonyított, tenyésztési oldalról is kiváló vérvonalat képvisel. Apja a legendás walesi Aled Owen által tenyésztett nemzeti és nemzetközi nagybajnoki címmel is rendelkező Llangwm Cap.

Brennáról az alábbi videót tette közzé gazdája az aukciót megelőzően, bámulatos:

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS