Szentmárián is találtak sertéspestises disznót

ma7 | TASR 2019. augusztus 16., 08:51

Újabb, afrikai sertéspestissel fertőzött állatot találtak a Tőketerebesi járásban, Szentmárián, Pálfölde településrészen, egy háztájiban – tájékoztatott weboldalán az  Élelmiszer-biztonsági Felügyelet.

Pontosítás:
Az eredeti hírt a TASR magyar hírszolgálatától vettük át. Az olvasóink kérdései alapján, utólag ellenőriztük az eredeti szlovák hírt, mely szerint csak az érintett neveldében, illetve az azzal kontaktusban lévő tenyészetekben történik kényszervágás. A felsorolt további falvakban csupán az óvintézkedéseket foganatosították.
Olvasóinktól elnézést kérünk!

A gazdaságban nyolc sertés közül egy elhullott. A vizsgálat igazolta, hogy sertéspestisben pusztult el. A terület azon a részen van, ahol már bevezették az óvintézkedéseket a járvány miatt.

Háromkilométeres körzetben:

Őrösben, Nagykövesden, Kiskövesden, Szomotoron, Nagygéresben, Bodrogszerdahelyen, Szentmárián, Radban, Vékén, Kisgéresben, Szinyérben és Szentesben elpusztítják a sertéseket. vezettek be óvintézkedéseket.

Ez az ötödik sertéspestises eset az országban az őrösi, a nagykövesdi, a szomotori és a radi után. Az elmúlt napokban egy vaddisznóban is kimutatták a betegséget Szentes kataszterében. Az összes eset a Tőketerebesi járásban volt, az első fertőzött állatot július végén találták.

0 HOZZÁSZÓLÁS