2018. július 29., 08:15

Századik életévébe lépett Bálint gazda - ez a következő terve

Az ország Bálint gazdája a századik évébe lépett, ám egyáltalán nem úgy viselkedik, ahogyan a matuzsálemektől megszoktuk. Tele van tervekkel, ötletekkel, az internetnek is nagy tudója, sőt új könyv írására készül.

Bálint gazda
Fotó: Femina.hu

Bálint György a ’70-es évektől több kertészeti kiadvány szerkesztője volt, az országos hírnevet pedig a Magyar Televízió Ablak című magazinja hozta meg számára, melynek Bálint gazda néven 1981 és 2009 között állandó munkatársa lett - foglalta össze a femina.hu.

Most is, 99 éves koromban is dolgozom, rendszeresen írok cikkeket négy napilapnak - három vidéki és egy budapesti napilapnak. Az interneten is tevékenykedem az unokám segítségével: én adom hozzá az anyagot, a többit ő elintézi - mondta néhány hete az Egyenes beszéd című műsorban az ATV-n.

Én azok közé tartozom, akiknek a munka az élete. Azt szoktam mondani, hogy addig élek, amíg dolgozni tudok, és addig dolgozom, amíg élek - mondta el Bálint gazda. 

A kertészmérnök új könyvön is dolgozik, ez a klímaváltozásról, valamint az ehhez kapcsolódó újonnan megjelenő növényekről szól majd. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.