Megkezdődött a nyomozás az EU-s agrártámogatási csalások ügyében

ma7 | TASR 2018. április 19., 20:10

A brüsszeli székhelyű Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) csütörtökön bejelentette, hogy elkezdte a nyomozást az uniós agrártámogatásokkal való állítólagos visszaélésekkel kapcsolatban, amelyekre a februárban meggyilkolt szlovák újságíró, Ján Kuciak mutatott rá. Erről a Politico című hetilap internetes kiadása tájékoztatott.

Fotó: pixabay.com

Kuciak utolsó cikkeiben, melyeket halála után jelentettek meg, az olasz maffia, a szlovák politikusok és az uniós mezőgazdasági támogatásokkal kapcsolatos csalások összefüggéseiről írt. Az újságírót és jegyesét február 21-én lőtték le nagymácsédi családi házukban, a Galántai járásban.

„Megerősíthetjük, hogy az előzetes információk vizsgálata után az OLAF megkezdte a nyomozást az EU-s agrártámogatásokkal való lehetséges visszaélések ügyében” – közölte nyilatkozatában a hivatal szóvivője.

„A nyomozás azokkal az ügyekkel függ össze, amelyekről nemrég szereztek tudomást Ján Kuciak oknyomozó újságíró munkájának köszönhetően” – tette hozzá a szóvivő. 
Kuciak az Aktuality.sk szlovák hírportálnál dolgozott. Ennek résztulajdonosa az Axel Springer nevű német társaság, amely a brüsszeli székhelyű POLITICO Europe című hetilap résztulajdonosa is egyben.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Matus Tibor 2018. december 03., hétfő

Gyógynövénynap Komáromban