2018. december 3., 07:23

Gyógynövénynap Komáromban

Ingyenes gyógynövény ismereti előadások, termékkóstolók, kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket 2018. december 11-én Komáromban az Arany 17 Rendezvényközpontban a Rába-Duna-Vág Társulás szervezésében, amely a Herbaland projekt keretén belül valósul meg.

herbaland-reklam-2.jpg
Galéria
+4 kép a galériában

Az szakmai napon előadások formájában olyan témákat hallgathatnak meg az érdeklődők, mint a gyógynövények felhasználási területei, gyógynövényes látnivalók a régióban, a gyógynövények otthoni termesztése és felhasználása. Róna Gabriella fitoterapeuta tanácsokkal lát el bennünket, milyen olajokat és esszenciákat érdemes tartani otthon a házipatikában, Csicsay Péter növénytermesztési szakember a gyógynövénygazdaság kiépítésének feltételrendszeréről ad elő.

 Az elméleti fórumokat követően Fülöp Laurával levendulás babakészítésre lesz lehetőség, Müller Krisztinával pedig krémeket, tisztálkodási és szépségápolási termékeket készíthetünk természetes alapanyagokból és kecsketejből. A foglalkozások végén készített termékek elvihetők, karácsonyi ajándéknak is megfelelnek.

 A workshop Komáromban kerül megrendezésre, ahol az érdeklődők az előadások mellett számos kiállító az erdő-mező ajándékaiból készült termékeivel ismerkedhetnek meg, csoportos foglalkozásokon vehetnek részt.

 Az előadókon kívül kiállítók is részt vesznek a szakmai műhelyen. Hogy mennyi lehetőséget kínál a gyógynövényipar a gasztronómiában, arról a  helyi alapanyagokból készült gyógynövényteákkal, fűszernövényes szendvicsekkel, gyógynövényes süteményekkel, aszalványokkal, pogácsákkal és kenyérrel, szörppel, lekvárral, almachipsszel, biozöldség-salátával, gyógynövényes likőrökkel és borokkal, mézzel, joghurttal, kézműves pasztákkal, sajtokkal megrakott büféasztalok győzik meg az érdeklődőket.

 Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők! Mivel a foglalkozások befogadóképessége korlátozott, érdemes mielőbb jelentkezni.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles. A résztvevők részvételi szándékukat az alábbi linken található regisztrációs lap kitöltésével jelezzék: https://goo.gl/forms/hipkeQBB58kKkcY52

A workshop a Rába-Duna-Vág Társulás (RDV ETT) szervezésében a Herbaland projekt keretén belül valósul meg.

Időpont: 2018.december 11., 15:00

Helyszín: Arany 17 Rendezvényközpont, 2900 Komárom, Arany János utca 17

Rendezvényünk a „A gyógynövény ipar szereplőinek határon átnyúló hálózati együttműködése” (Herbaland, kód: SKHU/1601/4.1/150) című pályázat része, mely az Interreg V-A Szlovákia - Magyarország Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. (A programról részletes információ a www.skhu.eu érhető el). A meghívó tartalma és a rendezvényen elhangzó információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

herbaland-reklam-2.jpg
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.