magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2018. június 19., 21:32

Az MKP támogatja a gazdák újabb megmozdulását

Az MKP továbbra is támogatja és kiáll a szlovákiai gazdák azon követelései mellett, amelyek a szlovákiai agrárium és élelmiszertermelés további hanyatlását előidéző problémák megoldására irányulnak.mellett, amelyek a szlovákiai agrárium és élelmiszertermelés további hanyatlását előidéző problémák megoldására irányulnak.

201802210821260.varga_peter_01.jpg

Ismételten figyelmezteti a szlovák kormányt, hogy a szlovákiai  agráriumban és az élelmiszeriparban kialakult  kedvezőtlen termelési feltételek és viszonyok kialakulásáért felelősséget kell vállalnia és nem ignorálhatja tovább a gazdálkodók és termelők jogos követeléseit, akik immár a termőföldért és megélhetésükért is küzdenek. A szlovák kormány helytelen agrár- és élelmezési politikájának következtében akár veszélyeztetetté is válhat a minőségi élelmiszerellátottság és a hazai élelmiszerbiztonság, hiszen a hazai élelmiszertermékek piaci jelenléte mára katasztrofális, 37 %-os szintre süllyedt. A szakágazat további hanyatlása nem megengedhető a vidék élhető léte és jövője kapcsán. A hazai agrárium és élelmiszertermelő ágazat talpra állításának és fellendítésének legalább olyan gazdasági prioritásokat kell kapnia, amilyeneket külhoni gép- és autóipari ágazatok élveztek az elmúlt évtizedben.

Az MKP továbbá rámutat arra, hogy azonnali rendszerszintű szakmai intézkedésekre van szükség a szlovákiai agrárium és élelmiszeripar felzárkóztatására és konkurenciaképességének növelésére a V4-ek és az EU-n belül is.

Mindezek függvényében az MKP üdvözli és támogatja a szlovákiai gazdák újabb érdekérvényesítési megmozdulását.

Varga Péter,  az MKP mezőgazdasági és környezetvédelmi alelnöke

Pozsony, 2018. június 19.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.