cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. július 9., 17:35

Megbukott a műhúsos hamburger a McDonalds amerikai vásárlóinál

„Nem volt sikeres” a vásárlók körében, ezért kiveszik a kínálatból a szintetikus hússal töltött hamburgereket a McDonald’s éttermeiben az amerikai piacon – számolt be az ismert gyorsétterem lánc amerikai részlegének igazgatójának közlésére hivatkozva több hírforrás, köztük a foxbisiness.com is.

 

mcdonalds
Fotó: unsplash.com

Joe Erlinger, a McDonald’s amerikai részlegének vezetője elsőként a Wall Street Journal Global Food Forum rovatának nyilatkozva mondta el, hogy McPlant hamburgerjeik óriási bukást jelentettek a vásárlók körében, s így felhagynak azok forgalmazásával. Erlinger elismerte: amerikai vásárlóik nem azért járnak a McDonald’s éttermeibe, hogy ott ilyen termékeket vagy más növényi alapú fehérjéket tartalmazó ételeket szeretnének enni.

Micsoda felismerés? Ha ehhez ennyi idő és pénz kellett, az ember ennek alapján akár azt is hihetné, hogy már holnap akárki felcsaphatna étterem-kínálat stratégának. De persze nem erről van szó. Sokkal inkább annak az erősödő trendjéről, hogy a klímaváltozás állítólagos emberi tevékenység okozta kihatásaira hivatkozva, egyre több olyan terméket próbálnak ráerőltetni az emberekre, amelyek, népszerűsítő kampány ide vagy oda, igazából senkinek sem hiányoznak.

És hogy az élelmiszerek tekintetében távolról sem egyedi esetről van szó, azt jól mutatja, hogy például az Európai Uniós is komoly összegekkel támogatja a hasonló szintetikus élelmiszerek kutatását. S teszi ezt annak ellenére, hogy az ehhez hasonló szintetikus „hústermékek” forgalmazását a közvélemény nyomására nem egy országban már törvényi szinten is betiltották.

A mű hús burger forgalomból való kivonásáról beszámoló, más – fogyasztókat is megszólaltató – hírforrások, sokkal kevésbé voltak diplomatikus véleménnyel a McDonald’s vezető által „sikertelennek” minősített termékről, és azt írták, hogy a mű húst fogyasztók milliói találták ízetlennek, többen pedig egyenesen arról számoltak be, hogy rosszul érezték magukat annak elfogyasztása után.

A McDonald’s egyébként az amerikai piacon éppen a múlt hónap végén indította el fogyasztó-visszacsábító kampányát, amelyben új 5 dolláros menüt és péntekenként ingyenes sült krumplit kínál. A cég közlése szerint így akarják visszacsalogatni éttermeikbe azokat a vendégeket, akik az erősödő infláció miatt elmaradtak a vásárlástól.

 

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.