Lépésről lépésre

Subovics Mónika 2019. március 20., 14:42

Bugár Tamás édesapjától vette át a dunaszerdahelyi gumiszervizük vezetését. A vállalkozás 1990-től látja el vásárlóit. Bugár úr a következő szavakkal bízta fiára a műhely vezetését: „Ha elégedettek lesznek az ügyfeleid, te is elégedett leszel, és itt a nyugdíjig biztos megélhetésed lesz.”

Illusztráció

Mi az, amit a legjobban szeretsz a vállalkozói életben?

Egyértelműen a folyamatos változást. Valójában nincs két egyforma nap. Folyamatosan fejlesztik az autókat és minden egyéb, ezzel kapcsolatos technikát. Ezzel nekünk is lépést kell tartanunk, és közben mérlegelni, mi az, ami hosszú távon piacképes és megéri erre berendezkednünk, befektetnünk. Ilyen volt legutóbb a keréknyomás-figyelő rendszer (TPMS). Egy európai uniós szabvány egységesen kötelezővé tette, majd a gyakorlat rámutatott, hogy a kisautó-tulajdonosok számára ez bizony gyakran nem vállalható pluszkiadás. Mi is felkészülten vártuk a szabvány érvénybelépését, de ma már csak a prémium kategóriás autókba szerelik. Kifejlesztettek egy alternatív rendszert, ami kevesebb gonddal és költséggel jár a kis autók számára.

Hogyan és milyen területeken képezed magad vállalkozóként? Van olyan képzés, könyv, amit ajánlanál a többieknek is?

Vallom és tapasztalom, hogy egy vállalkozás fejlődésének elengedhetetlen pillére a saját magunk folyamatos fejlesztése. Odafigyelek arra, hogy a tanulás a mindennapjaim részévé váljon, olvasás vagy online-tanfolyamok formájában is. Ezek mellett rendszeresen járunk továbbképzésekre és termékiskolázásokra, ahol a szakma újdonságairól szerzünk naprakész ismereteket. Évente 2-3 alkalommal veszünk részt ilyen képzésen. Az így szerzett ismereteknek nagy hasznát vesszük a munkánkban. A technológia gyorsan fejlődik, és új vívmányok jelennek meg a piacon, amelyekről mi sem szeretnénk lemaradni. Ezen igyekezetünkkel is ügyfeleink elégedettségéért dolgozunk. Hogy egy példával éljek: napjainkban már vásárolhatunk csendesített abroncsokat (silent technológia) vagy önjavító abroncsokat (seal technológia), amelyekről az említett képzéseknek köszönhetően valóban szakértői felvilágosítást tudunk adni az érdeklődőknek.

Mi a jövőképed a vállalkozásodat illetően?

A kijelölt útvonalon kívánom folytatni a munkát. A célközönségünk számára továbbra is olyan szolgáltatást szeretnénk nyújtani, hogy számukra a legkevesebb gonddal és idővel járjon a gumicsere vagy a vásárlás. Mindemellett igyekszünk folyamatosan a szemük előtt maradni, hogy a felmerülő kérdéseikre mindig a kezük ügyében legyen a válasz.

(Megjelent a Magyar7 c. hetilap 2019/11. számában)

0 HOZZÁSZÓLÁS