2019. augusztus 27., 14:07

Kivonul Szlovákiából az OTP Bank

A magyar OTP Bank eladja szlovákiai leánybankját, a vétel után egyes értesülések szerint a ČSOB és a Tatra Bank, valamint a Prima Bank tulajdonosa, a Penta befektetői csoport is érdeklődik – erről a Trend hetilap számolt be kedden.

OTP banka

Az OTP Bank állítólag már előzetes vételi ajánlatokat is kapott, az adásvételi folyamat megkezdését több forrás is megerősítette a lapnak, és sem az OTP, sem a vétel után érdeklődők nem cáfolták, de részleteket nem akartak elárulni.

A Trend szerint a szlovákiai bankszektor adatai alapján a ČSOB-nak, a Tatra Banknak és a Pentának is jó okai vannak a vásárlásra, az OTP-nek pedig a kivonulásra.

Az OTP Bank 2002-ben telepedett le Szlovákiában, az állami Befektetési és Fejlesztési Bank felvásárlása nyomán. Viszont már 2008-ban el akarta adni a magyar OTP az itteni érdekeltségeit, ez az akkor kipattanó világgazdasági válság miatt hiúsult meg, mivel csak áron alul lehetett volna eladni a szlovákiai leánybankot – emlékeztet a Trend.

A hetilap szerint a mostani eladás oka, hogy az OTP Bank évek óta folyamatosan veszít Szlovákiában a pozícióiból.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.