Jövőre emelkedhetnek a bérek és nőhet az alkalmazottak iránti kereslet

hirek.sk 2017. december 27., 15:08
POZSONY. Gyorsabban emelkedhetnek 2018-ban a bérek Szlovákiában. Ezt főként a szabad munkaerő fokozódó hiánya okozza, ami a szakemberek szerint béremelésre ösztönzi majd a munkáltatókat. Továbbra is növekvő érdeklődés mutatkozik majd az IT fejlesztők és a minőséggel foglalkozó mérnökök, illetve az ipari termelésben dolgozók iránt.

A személyzeti szakemberek szerint a cégeknek a jövőben is gondot okoz majd a megfelelő szabad munkaerő megtalálása. „Ennek eredményeként a munkahatékonyság keretén túl is növekszik majd a nyomás a bérek emelésére. A munkanélküliség mértékének lassabban kellene csökkennie, s az sem kizárt, hogy a szintje stagnálni kezd. Ennek oka a munkanélküliek struktúrájában keresendő, jelentős részük ugyanis csak nehezen alkalmazható” – véli Luboš Sirota, a McRoy Group személyzeti-tanácsadó társaság alelnöke.

A társaság becslése szerint jelenleg Szlovákiában már több mint százezer be nem töltött munkahely van, s számuk folyamatosan emelkedik. „A szakképzett alkalmazottak aktuális hiánya kezdi károsítani a szlovák gazdaságot, s a munkanélküliek számától is nagyobb problémát jelent. Arra számítunk, hogy ez a probléma a jövőben még kiélezettebb lesz majd” – hívta fel a figyelmet Sirota. Egyúttal arra számít, hogy a bérek a következő évben évközi viszonylatban hozzávetőleg 5 százalékkal emelkedhetnek. Arra is számítani lehet, hogy a bérek ismét gyorsabban nőnek majd, mint a munkahatékonyság.

Az ágazatok szempontjából az alkalmazottak iránti kereslet jelentős módon nem változik. A Grafton Slovakia személyzeti társaság felméréséből kiderült, hogy a cégek továbbra is főként az IT szakemberek iránt érdeklődnek majd, akik iránt legnagyobb kereslet Pozsony megyében mutatkozik.

Sok gyártással foglalkozó cég számára Nagyszombat megye is vonzóvá vált a kedvező fekvése, a beruházási ösztönzők és a közlekedési infrastruktúra miatt. A régió munkáltatói leggyakrabban a minőségmenedzsment terén kínálnak fel szabad posztokat. Például a minőséggel foglalkozó mérnökét olyan szakembereknek, akik már kellő tapasztalatokkal rendelkeznek a forgalmazókkal történő kapcsolattartás terén, továbbá kereskedelmi képviselőjét műszaki területen, valamint a folyamatmérnöki posztot a gyártási folyamatokkal kapcsolatos tapasztalatokkal bíró szakembereknek.

Trencsén és Zsolna megyében nagy kereslet mutatkozik az olyan főiskolai végzettséggel rendelkező szakemberek iránt, akik az ipari termelésben, például az autógyártás terén tervezőként, IT- vagy gyártási specialistaként dolgoznának. „Ezen kerületek piacát főként a bérek állandó emelkedése befolyásolja, ami szinte az összes pozíciót érinti. Ezzel a jelöltek nagyon önbizalma és a munkahelyváltás iránti nagyobb kedve is összefügg” – szögezte le a Grafton Slovakia területi menedzsere, Miroslav Garaj.

Nyitra megye munkáltatói pedig az IT, valamint a termelési és a pénzügyi ágazat területéről keresnek szakembereket.

Kassa és Eperjes megye munkáltatói a gyártásban dolgozókért versengenek. „A jövendő munkáltatók a jelölteknek különféle nem anyagi jellegű bónuszokat kínálnak, amelyek közé a lakhatás és a munkahelyre történő utazás biztosítása, továbbá a jelölt mobilitásáért járó hozzájárulás tartozik. Az ország keleti felében a külföldi, elsősorban ukrajnai jelöltek iránti növekvő érdeklődés is megmutatkozik. Õket a közel-keleti, főként indiai érdeklődők követik, akik az IT ágazatban tevékenykednének” – tette hozzá Garaj.

0 HOZZÁSZÓLÁS