2019. május 8., 12:35

Új munkalehetőségeket kínál a divatóriás a Mátyusföldön

Új munkahelyek alakulnak ki a Mátyusföldön a lengyel LPP, divatmárkákat egyesítő csoport szeredi ipari parkba való beköltözésével. Bár Szered teljesen szlovák ajkú város, a környező magyar falvak lakosai is élhetnek majd a divatóriásokat tömörítő cég által kínált lehetőségekkel.

szerediparipark.jpg
Fotó: etrend.reality.sk

A lengyel LPP csoport, amely a Cropp, Sinsay, Mohito, Reserved, illetve House divatmárkákat egyesíti, 25 400 négyzetméternyi raktárhelyiséget bérelt az orosz PNK Group fejlesztőcsoporttól az újonnan kialakuló szeredi ipari parkban. A lengyel cég ezzel a legnagyobb bérlővé vált az indusztriális területen.

Az LPP Slovakia 55 boltot üzemeltet az ország területén, az elmúlt évben 58 millió eurós bevételre tett szert, így logikus lépésnek tűnik egy logisztikai központ létrehozása Nyugat-Szlovákiában is, ahonnan a közép-európai vásárlók internetes rendeléseit  fogják intézni. A logisztikai centrumon kívül a lengyel cég irodahelyiségek és munkahelyi étkezde kiépítését is tervezi.

Az LPP logisztikai vezetője, Piotr Dopierała szerint jó befektetés ebben a régióban megvetni a lábukat, mert egy gyorsan működő logisztika segítségével hatékonyabbak lehetnek a konkurens cégekkel és márkákkal szemben. Nyugat-Szlovákiát a megfelelő földrajzi fekvés miatt választották, a legfontosabb felvevőpiacaikhoz való közelsége miatt, valamint jó munkaerő-kínálatra is számítanak.

A társaság több száz ember számára tud munkahelyet biztosítani. Bár Szered teljes mértékben szlovák város, a környező magyar településekről már több százan találtak munkát az újonnan kialakult ipari parkban. Bizonyára a Lidl logisztikai centrum, az Amazon és a Mountpark Logistics EU mellé beépülő LPP csoport is jó munkalehetőségeket kínál majd az iparban elhelyezkedni kívánóknak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.