2019. február 8., 17:34

Háromezer embert is elbocsáthatnak a pozsonyi Volkswagenből

A Pozsonyi Volkswagen jelenlegi termelési tervébe az elkövetkező évekre nincs egyetlen új modell sem besorolva. A vállalat vezetőségénél nagyszabású elbocsátások is felmerültek. A pozsonyi alkalmazottak aggódnak a jövőjükért. Azután, hogy az elmúlt hónapban elbocsátottak ezer munkavállalót, fennáll a lehetősége, hogy további háromezren vesztik el a munkájukat, közülük 500-an logisztikai részlegről. Az Aktuality.sk-nak ezt az információt Zoroslav Smolinský a Modern Szakszervezet VW (MDV) vezetője is megerősítette.

201705172208470.000000000000000000000000000000000000001a_Volkswagen-Slovakia.jpg
Fekete forgatókönyv

Smolinský elmondta, hogy a vállalat vezetősége tájékoztatta őt a munkavállalók számának csökkentéséről abban az esetben, ha a VW pozsonyi egységében az elkövetkező években nem vezetnének be valamilyen új modell gyártását.

A szakszervezeti vezető szerin ez a legpesszimistább forgatókönyv az elkövetkező három évre, és szerinte a helyzet megoldódik, és a gyáregység megkapja a lehetőséget valamelyik új modell sorozatgyártására. A pozsonyi MDV szakszervezet kérte a német szakszervezetiseket az IG Metall-tól, hogy segítsenek meggyőzni a konszern vezetését, számoljanak az új modell bevezetésekor Pozsonnyal is.

A modellek közül esélyes lehet akár valamelyik Audi, vagy Skoda modell is, hiszen a leányvállalatok termelési kapacitásai teljesen lekötöttek, és nem képesek kielégíteni a megrendeléseket.

Smolinský reméli, hogy pár héten belül megtudják a konkrétumokat.

Változások

Lucie K. Makayová, a VW szóvivője szerint az személyi változások összefügg a termelés nemrégiben meghozott módosításaival. Ide tartozik például a munkatársak kiküldetése a Volkswagen konszern egyéb vállalataihoz, az Audi Hungaria alkalmazottainak visszaküldése Győrbe, vagy az a lehetőség, hogy a természetes fluktuáció következtében felszabadult munkaköröket nem fogják a továbbiakban feltölteni.

Mindemellett a vállalat vezetősége szelektálni kíván a szerződések meghosszabbításakor, illetve csak határozott időre kötne szerződéseket, és erőteljesebben alkalmazna a munkaerő-ügynökségek közvetítésével.

A szóvivő szerint a vállalat szociálisan felelős hozzáállással kíván eljárni, és segíteni fogja az érintett alkalmazottak elhelyezkedését, például a munkabörzén.

A vállalat nem csak az új modellek bevezetésének hiánya miatt kényszerül elbocsátani, hanem azért is, mert jelentősen feljavította a gyártás hatékonyságát. A kitűzött célok szerint 2025-re 30 százalékkal akarják hatékonyabbá tenni a gyártást, ami miatt az elmúlt években óriási összegeket ruháztak be az új technológiák alkalmazásába.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.