2018. november 2., 18:43

Budapesten nyit a Jaguar fejlesztő központot

Három évvel és két hónappal a nagyberuházásról szóló memorandum aláírását követően október végén elkezdődött a sorozatgyártás a Jaguar Land Rover nyitrai gyárában. Az első, nyitrai sorozatgyártású modell a Land Rover Discovery lesz, a gépkocsikat a világ legalább 170 országába exportálják majd. Viszont Budapesten lesz a legnagyobb nagy-britanniai autóipari vállalat, a Jaguar új műszaki fejlesztő központja.

Jaguar Land Rover
Fotó: TASR

A jövő év elején megnyíló központban első lépésben 100 magyar mérnök dolgozik majd az elektromos meghajtás és az informatikai fejlesztés területén, a budapestihez hasonló központja a Jaguarnak csak Nagy-Britanniában, Írországban, Észak-Amerikában és Kínában van – mondta el Szijjártó Pétert, külgazdasági és külügyminiszter.  

A Jaguar budapesti központjában az új modellek létrehozásával és bevezetésével kapcsolatos fejlesztéseken dolgoznak majd., és a központ jelentőségét az adja, hogy az új Jaguar modellek 2020-tól már elektromos meghajtással futnak – tette hozzá.

A miniszter később a Kossuth rádió péntek déli Krónika című műsorában elmondta azt is, hogy szerinte a Jaguar döntésekor sokat nyomott a latban a magyar adópolitika, ugyanis Európában itt a legalacsonyabb a társasági adó, valamint a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények és a magyar műszaki felsőoktatás magas színvonala is.

Kiemelte: ez a beruházás is remekül illeszkedik a magyar gazdaság dimenzióváltásához, amely előtérbe helyezi a csúcstechnológiát és magas hozzáadott értéket. A beruházás megerősíti a magyar-brit befektetői kapcsolatokat és az autógyártás szerepét a magyar gazdaságban – jegyezte meg.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.