2019. október 28., 15:01

A törökök szíriai ténykedése miatt Pozsonyba jöhet az új Passat gyártása

Lapunk is beszámolt róla, hogy a német Volkswagen, a törökök szíriai ténykedései miatt leállította törökországi gyárának fejlesztését. A DenníkN információi szerint a döntésnek a pozsonyi VW-gyár lehet a nyertese.

volkswagen-slovakia-v-bratislave-8.jpg
Fotó: Volkswagen Slovakia

A lap információi szerint komoly esély van rá, hogy a konszern egyik legsikeresebb modelljének, a Volkswagen Passat-nak a gyártása a cég pozsonyi gyárához kerülhet, ahogy az is előfordulhat, sőt ez utóbbi már szinte biztosra vehető, hogy a csehországi gyártósorok kapacitáshiánya miatt, a Škoda egyik SUV-je, a Karoq is Pozsonyban készül majd.

A Passat törökországi gyártósorainak 2022 októberében kellene beindulnia, ám miután a vállalat elhalasztotta az országba tervezett üzem létrehozásáról szóló döntést, sajtóinformációk szerint komolyan felmerült, hogy inkább Szlovákiába költöztetnék a gyártást.

A pozsonyi gyárnak egyébként jót tenne néhány új modell, hiszen a helyben gyártott, "mini" kategóriába tartozó modellek (VW Up, Seat Mii és Škoda CitiGo) korszaka leáldozóban van, az egyre erősebb elektromos vonalat pedig úgy tűnik, inkább németországi gyáraiban vinné tovább a Volkswagen.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.