lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2019. szeptember 24., 11:14

A Frankfurti Autóvásár rendkívül kevés embert vonzott

Az IAA Frankfurti Autóvásár rendkívül kevés embert vonzott. A német autóipari szövetség (VDA) a vásár végén jelentette be, hogy csak 560 000 látogatót regisztráltak. Tavaly és két évvel ezelőtt 810 000-en voltak, 2015-ben pedig 932 000 ember látogatta meg a kiállítást. 

frankfurti-autovasar.jpg

Az idei visszaesést Bernhard Mattes, a VDA elnöke annak tulajdonítja, hogy a vásárra többek között nem jöttek a Japánból, az Egyesült Államokból, Franciaországból és Olaszországból származó nagyobb autóipari vállalkozók.

A kiállítók száma a közel 1000-ről 838-ra csökkent.

A klímavédelemről szóló vita egyre növekvő pénzügyi nyomást gyakorol az autógyártókra és beszállítóikra. Ezen kívül a környezetvédelmi aktivisták is blokkolták a kiállítási központ főbejáratát az első kiállítási hétvégén. Újságírói és szakértői napok után a közönség szeptember 14-től tájékozódhatott az innovációkról, például az elektromos mobilitás területén.   

Egyelőre nem biztos, hogy két év múlva ismét megrendezik-e az IAA-t  Frankfurt am Mainban. Új koncepcióról a helyszínek megváltoztatásáról folyik a vita. Bernhard Mattes ez év végére kíván döntést hozni a vásár jövőbeli helyszínéről.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.