Fico állandó Pozsony–Kassa repülőjáratot akar

hirek.sk 2017. január 07., 18:45
POZSONY. Robert Fico miniszterelnök szerint a pozsonyi repülőtér további fejlesztése külföldi partnerekkel is elképzelhető, ugyanakkor a privatizáció nem kerülhet szóba. „A pozsonyi repülőtér privatizációjának mindennemű formáját elutasítom" – szögezte le a kormányfő.

Robert Fico emlékeztetett, hogy még az általa vezetett első kabinet 2006-ban megállította a reptér tervezett privatizációját, amely aztán önerőből fejlődött tovább, s a miniszterelnök szerint megmutatta, hogy az álam is képes biztosítani az utasforgalom növekedését, az utazóközönség pedig jelenleg egy modern repteret találhatnak a fővárosban.

Fico ugyanakkor elismerte, hogy még mindig van hova fejlődni, még van mit fejleszteni.

„Ma a nemzeti légitársaság kérdése van terítéken, illetve az, miként lehetne biztosítani a Kassa és Pozsony közötti állandó repülőjáratot, hogy ne mindig valaki mástól függjön a dolog. Megegyezés kell az állam és a megyei önkormányzat között, hogy az emberek rendszeres jelleggel utazhassanak" – mondta Fico, aki szerint ezen a koncepción elsősorban a Kassa Megyei Önkormányzattal dolgoznak.

A kormányfő elmondta, nem zárkózik el attól a lehetőségtől, hogy a fővárosi reptér külföldi partnerekkel működjék együtt. „Legalábbis abban az esetben, ha jönne valaki és azt mondaná, hogy szeretnék itt egy légi bázist vagy cargót. Viszont ahhoz az alapelvhez ragaszkodni kell, hogy az állam nem veszítheti el az irányítást a pozsonyi reptér felett. Nem tudom elképzelni azt a helyzetet, hogy végignézzük, amint a Szlovákia fővárosának közepén álló, stratégiai fontosságú reptér teljes mértékben egy külföldi befektető tulajdonát képezi” – szögezte le Robert Fico.

Forrás: hnonline.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS