lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2019. március 19., 16:53

Felszökött a frankfurti repülőtér nyeresége

Az utasforgalom emelkedésének és a külföldi üzletrészekből származó bevételeknek köszönhetően erősen emelkedett a frankfurti repülőtér bevétele.

Frankfurt reptér
Fotó: TASR/AP

A Frankfurter Flughafenbetreiber Fraport kedden közölte, hogy az utasforgalom közel 8,5 százalékkal 69,5 millióra emelkedett.

A nettó nyereség mintegy 44 százalékkal 474 millió euróra, a működési eredmény pedig 12,5 százalékkal 1,1 milliárd euróra nőtt.

A nyereség növekedéséhez jelentősen hozzájárult, hogy a Fraport 76 millió euróért eladta a hannoveri repülőtérben birtokolt részesedését a brit iCon Infrastructure pénzügyi befektetőnek.

A konszern bevétele 19 százalékkal 3,5 milliárd euróra emelkedett. A növekmény kétharmada a konszern külföldi üzletrészeiből származó bevételnek volt köszönhető. Különösen a brazil és a görög repülőterek hozzájárulása volt jelentős.

A frankfurti repülőtéren tavaly 8 százalékkal 69,5 millióra emelkedett az utasforgalom, és ez már nagy zsúfoltságot, a biztonsági ellenőrzés számára pedig komoly gondokat okozott.

Az idén már csak 2-3 százalékos növekedésre számítanak és a hangsúlyt a minőségre helyezik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.