HIRDETÉS

Európából Ázsiába költöznek az autógyárak. Mi lesz Szlovákiával?

hirek.sk 2018. február 02., 14:26
Szlovákia már régen nem tartozik az olcsó munkaerővel rendelkező országok közé. Ezért elkerülhetetlen az ország versenyképességének más módon, például járulék- és adócsökkentéssel történő megtartása, illetve az oktatási rendszer reformjával való javítása.


A szlovákiai gazdaság alapját a gépkocsigyártás képezi. 2030-ig azonban drámai változásokra kerülhet sor az ágazatban, amelyek Szlovákiát is érinthetik.

A KPMG tanácsadó társaság szerint a következő 12 évben a nyugat-európai üzemek többsége bezár. Ekképp az éves gépkocsigyártás a jelenlegi bő 13 millió járműről hozzávetőleg 5 millió darabra eshet vissza.

A KPMG az autóiparban tevékenykedő topmenedzserek körében végzett felméréséből indul ki. Ilyen negatív forgatókönyvre számít a megszólított vezető dolgozók kétharmada is.

A gyártási kapacitás javarésze majd Ázsiába, elsősorban Kínába kerül át, mivel annak több mint 1 milliárdos piaca van.

Romlanak a feltételek

A szakemberek rámutatnak, hogy a nagy változás a szlovák gazdaságot is érintheti.

„Szlovákia már régen nem számít annak az olcsó országnak, mint amilyennek 2004-ben, a beruházási szerződések aláírásakor számított. A kormány azóta sem volt képes alapvető módon javítani a vállalkozói környezeten“ – hívta fel a figyelmet a Kia gépkocsigyár szóvivője, Jozef Baèé.

A koreai gyártó pedig az államnak azt rótta fel, hogy ígéretei ellenére halasztgatja a kulcsfontosságú autópálya-szakaszok építését, s ezzel elmélyíti a regionális különbségeket.

„Nemcsak a jogi személyek jövedelemadóját növelte, hanem ki is merítette a szakképzett munkaerőt“ – tette hozzá Baèé.

Nem vagyunk olcsók

A cégek arra is rámutatnak, hogy Szlovákia a bérköltségek tekintetében már egyáltalán nem számít olcsó országnak. Ezért is üdvözölnék az adó- és járulékterhek csökkentését. Ezáltal bizonyos versenyelőnyhöz juthatnának.

Ha a kormány meg akarja előzni a befektetők tömeges távozását, akkor az energiaárak folyamatos növekedésére is megoldást kellene találnia, illetve javítania kellene a hazai jogérvényesítés gyakorlatán és az oktatási rendszeren.


A szlovákiai autógyárak egyelőre nem hangoztatják kapacitásaik áthelyezését. Ha azonban az állam nem kezdi el megoldani a felsorolt problémákat, akkor akár arra is sor kerülhet.

Visszafordítható folyamatról van szó

Martin Jesný, a Revue priemyslu elemzője azonban nem látja ennyire feketének a hazai gépkocsigyártás helyzetét. Közép-Európának világviszonylatban is nagyon erős pozíciója van a személygépkocsik gyártása terén.

A KPMG felmérése a topmenedzserek számításaiból indul ki, akik azzal számolnak, hogy a jelenlegi feltételeken már alapvető módon nem változtatnak. Ezért még van idő felkészülni.

Jesný úgy véli, a következő években egyre több gyártó vállalat gépekkel helyettesíti majd dolgozóit. Emiatt üzemeit nem kell majd áthelyeznie a kisebb gyártási költségekkel rendelkező országokba.

„Ez azonban nem történik ingyen. Az emberi munkától a technológiák felé való fordulás a cég és az állam részéről is sok befektetést követel“ – mondta.

Jesný szerint az oktatásnak jelentős változáson kell átesnie. A munkapiacon már nem bizonyulnak elegendőnek azok az ismeretek, amelyeket az ember fiatalon az iskolában szerzett meg. Az embereknek ugyanis a technológiai haladás miatt majd egész életükön át művelődniük kell.

Együtt kell működni a magánvállalkozókkal

Az elemző azt állítja, hogy az oktatási rendszer terén sokkal jobban kellene együttműködniük az iskoláknak a vállalatokkal. Jó példaként említette a gyárak mellett működő gyakorló központokat, például a hegesztőiskolákat.

„Az állami oktatásügy és a cégekkel, illetve a speciális oktatási intézményekkel történő együttműködés kombinációjával be lehetne hozni a technológiai haladással kapcsolatos jelenlegi lemaradást“ – tette hozzá.

A cégek a nagyobb műveltség és jártasság megszerzésének biztosítása következtében szakképzettebb alkalmazottakkal rendelkezhetnének. Olyanokkal, akik képesek lesznek a modern technológiák elsajátítására, ami növeli a vállalatok termelékenységét, illetve nagyobb bért is kaphatnak, amiből több adót és járulékot fizetnének az államnak.

Forrás: Aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS