2014. november 13., 18:37

Elkezdődött a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia

2014 novembere a Diákhálózat számára az idei év egyik legmozgalmasabb hónapja. Amellett, hogy már javában folyik a Felsőoktatási Tájékoztató Körút, valamint a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub 50. évfordulójának ünneplése, kezdetét vette az egyik legfontosabb kezdeményezés, a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia.
201411131645260.Felvideki_Tudomanyos_Diakkori_Konferencia_kep.jpg

A röviden csak FTDK-ként emlegetett program a komáromi Selye János Egyetem, a Szlovákiai Magyar Tudományos Diákköri Tanács, illetve a Diákhálózat közös projektje; a konferencia évek óta együttes munkával kerül megrendezésre. Az FTDK a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferencia felvidéki kistestvére, amely megfelelő platformot biztosít a szlovákiai magyar egyetemistáknak önmaguk, illetve munkáik reprezentálására, valamint a nem anyanyelvükön tanuló diákok számára kitűnő lehetőséget nyújt szakterületük terminológiájának magyar nyelven való elsajátítására is. A konferencia résztvevőinek munkáit szakmai zsűri bírálja el, és a legjobbak jutalma: részvételi lehetőség az OTDK-n (Országos Tudományos Diákköri Konferencia).

A csütörtökön kezdődött esemény egyedülinek számít szlovákiai magyar körökben, s ez az egyik oka, hogy a Diákhálózat büszkén résztvevője a főszervezők csapatának. A konferencia évenkénti megszervezése tanúskodik arról, hogy igenis vannak olyan Felvidékről származó egyetemi hallgatók – nem is kevesen –, akik méltóképp tudják képviselni a szlovákiai magyarságot a tavaszi OTDK-n. Nem elhanyagolandó tény, hogy a konferencia elősegíti az egyetemi hallgatók szellemi és tudományos fejlődését, valamint szakmai, illetve baráti kapcsolatok kialakítását. A Diákhálózat bízik benne, hogy minél több egyetemistát tud majd megszólítani a konferencián való részvétellel. A Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia jó példája a szlovákiai magyar egyetemisták színvonalas, dinamikus tudományos életének.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.