2019. augusztus 23., 11:45

Egyre népszerűbb a virtuális székhely: a párkányi Fő utcán például csaknem 700 cég van bejegyezve

A szlovákiai vállalkozások körében is egyre népszerűbb a virtuális székhely, 47 990 társaságnak csak ilyen székhelye van. Az idei első fél évben 8100 nőtt az ilyen vállalkozások száma – derül ki a Bisnode társaság elemzéséből.

vállalkozás
Fotó: archív

A legfelkapottabb virtuális székhely a pozsonyi Kárpátok tér (2105 cég), továbbá a Köpcsényi út (1514 cég) és a Betléri utca (960 cég).

„Erre a három címre csak idén 529 új cég jelentkezett be, de nemcsak a fővárosban, az egész országban növekedés tapasztalható. Ez főleg annak tudható be, hogy egyre több új társaságnak vagy egyszemélyes kft.-nek nincs saját iroda- vagy más helyisége, és élnek a virtuális székhely nyújtotta lehetőséggel, még akkor is, ha a virtuális postacím bizonyos kockázatot is jelenthet az üzleti életben” - magyarázta Petra Štěpánová, a Bisnode elemzője.

A legtöbb ilyen cég Pozsonyban van, de a virtuális székhelyek Top 10-es listájára felkerült a párkányi Fő utca is (692 cég), a Szepsi út Kassán (646 cég), valamint a besztercebányai Sznf tér (522 cég).

Jelenleg 45 986 kft.-nek és 2004 részvénytársaságnak van virtuális székhelye. „Az adatbázisunk szerint 282 640 vállalkozás és üzleti társaság működik Szlovákiában, vagyis körülbelül 17%-uknak van csak virtuális székhelye” - ismertette Štěpánová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.