Bizalmatlanok vagyunk e-shopokban történő élelmiszervásárlás iránt

hirek.sk 2018. január 02., 19:14
POZSONY. Bár Szlovákiában is egyre gyakoribb a világhálón történő vásárlás, ám az élelmiszerek e-shopokban történő beszerzése iránt még bizalmatlanok vagyunk – derül ki az Ipsos társaság reprezentatív felméréséből.

Az 525 válaszadó közreműködésével készült felmérés eredményeiből kiderült: a közreműködők 98 százaléka szokott elektronikus üzletekben vásárolni, miközben 35 százalékuk azt havonta több alkalommal is megteszi. A leggyakrabban vásárolt termékek a ruhák, illetve a drogériai cikkek és kozmetikai, illatszerek.

Ellenben a felmérés szerint Szlovákiában továbbra is bizalmatlanok vagyunk az élelmiszerfélék interneten történő vásárlása iránt. A válaszadók hozzávetőleg 60 százaléka ugyanis azt tüntette fel, hogy sosem vásárol ilyen módon élelmiszert. A megkérdezettek közel fele gyógyszert, táplálék-kiegészítőket és biztosítást sem vásárol a világhálón keresztül.

Utolsó internetes vásárlásával a válaszadók 92 százaléka volt elégedett. Eközben 22 százalékuk azt tüntette fel, hogy már sosem akar olyan e-shopban vásárolni, amellyel negatív tapasztalatai vannak, 44 százalékuk pedig az ilyen e-shopokat elkerüli, ha az őt érdeklő terméket más üzletben is beszerezheti. Az online üzletek széleskörű elérhetősége és a nagy választék miatt a vásárlók lojalitása alacsony, emiatt kulcsfontosságú szerepet kap a vásárlás utáni elégedettségük.

A közreműködők 26 százaléka feltüntette, hogy már szerzett negatív tapasztalatokat a világhálón történő vásárlás során. Leggyakrabban a hosszú kiszállítási időre, a termék megsérülésére és arra panaszkodtak, hogy az másféle volt, mint amilyennek az adott e-shopban feltüntették. Ellenben, az e-shopok ügyfelei számára örömet okoznak a megrendelt termékek mellé kapott ajándékok, az árkedvezmények és a gyors kiszállítás.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS