HIRDETÉS

Bekerült a 200 legjobb intézmény közé a Konstantin Filozófus Egyetem

hirek.sk 2017. november 02., 18:43
NYITRA. A nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem a 181-190. helyen végzett a fejlődő európai és közép-ázsiai régió legjobb egyetemeinek ranglistáján, az EECA QS Rankingsen, amit az oktatással és karriertanácsadással foglalkozó brit Quacquarelli Symonds társaság tett közzé.

A vizsgált térség 2900 egyeteme közül az értékelés 1. körébe 2500, a szűkebb válogatóba pedig 2000 jutott be. Az EECA QS Rankings által alkalmazott módszer szerint csak az első 200 top egyetemet vették alaposabban górcső alá.

„A nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem (UKF) először került a vizsgált térség 200 legjobb egyeteme közé. Az első 200 legjobban értékelt egyetem között további 5 szlovákiai egyetem található” – tájékoztatott az UKF nemzetközi kapcsolatokkal megbízott rektorhelyettese, Gabriela Miššíková.

Az EECA QS Rankings az említett térség élenjáró egyetemeinek speciális értékelése, aminek eredményét 2014 óta publikálják. Az értékelés módszertanát olyan globális indikátorok képezik, mint például az akadémiai község státusza és reputációja, a pedagógiai és tudományos-kutató munkatársak hallgatókhoz viszonyított aránya, valamint a Scopus adatbázisban található tudományos publikációk és idézetek mennyisége. Figyelembe veszik továbbá az intézmény tevékenységét is az adott régióban, amihez speciális, az adott térségre vonatkozó méréseket alkalmaznak.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS