Az EU finanszírozza a Miskolc és a szlovák határ közötti autópálya építését

ma7 | TASR 2019. szeptember 12., 16:43

Az Európai Bizottság (EK) szerdán bejelentette, hogy az EU 552,6 millió eurót fektet be az M30-as autópálya bővítésébe, amely Miskolcot köti majd össze a Szlovákia határán lévő Tornyosnémeti környékével.

Az EU Kohéziós Alapjából támogatott beruházás gyorsabb, biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé, és csökkenti az utak terheltségét.

A projekt felgyorsítja továbbá a Via Carpathia nevű európai közlekedési hálózat kiépítését, amely a Balti-tengert fogja összekötni a Fekete- és az Égei-tengerrel.

Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi európai biztos ezzel kapcsolatban elmondta,

ez egy régóta várt útszakasz, amelynek körülbelül egymillió lakos fogja érezni a közvetlen hasznát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az útszakasz gyorsabb, biztonságosabb, kényelmesebb közlekedést tesz lehetővé számukra.

„Végül: a jobb összeköttetés Magyarországnak és Szlovákiának is hasznot hoz, például a munkalehetőségek, a fejlődés, az idegenforgalom és a kereskedelem területén” – közölte Navracsics.

Az EU által finanszírozott projekt egy 60 kilométeres autópálya-szakasz és 48 híd megépítését foglalja magában. Az autópálya építését helyi cégek fogják biztosítani. A munkálatok befejezését 2022 februárjára tervezik.

0 HOZZÁSZÓLÁS