HIRDETÉS

Az alkalmazottak egyharmada kaphat év végi jutalmat

hirek.sk 2017. december 31., 13:51
POZSONY. A legjobban a nagyvállalatok alkalmazottjait jutalmazzák az év végén. Az átlagon felüli bónuszok leginkább a nyugat-szlovákiai, illetve a kassai cégek alkalmazottaira vonatkoznak. A McRoy személyzeti-tanácsadási társaság becslései szerint körülbelül az alkalmazottak egyharmada kap jutalmat.

„Ebben az esetben a jutalmat a 13. és a 14. fizetés keretein túl fizetik ki, amelyek a kollektív szerződések vagy a munkaszerződés részét képezik. Ha azokat is figyelembe vesszük, akkor a cégek kétharmada fizet jutalmat az alkalmazottjainak év végén” – magyarázta Luboš Sirota, a McRoy Group elnökségének alelnöke. Hozzátette, az év végi jutalmakra hatással van a munkaerőhiány, a bérek növelésére kifejtett nyomás és a folytatódó gazdasági növekedés.

A vállalatok többségében a jutalom nagysága a havi bértől függ. A bérek idén körülbelül 4 %-kal nőttek, vagyis magasabbak lesznek a jutalmak is. Átlagban a jutalmak nagysága elérheti a 900 eurót. „Első látásra magas összegről van szó. Ezt az adja, hogy az év végi jutalmakat leginkább jobban fizetett alkalmazottak kapják” – fejtette ki Sirota. Hozzátette, leggyakrabban bérük 30-80 %-át kapják jutalomként az alkalmazottak.

Bőkezűbbek azok a vállalatok, ahol magasabb a hozzáadott érték létrehozása. A McRoy szerint ez elsősorban az információs technológiák, a távközlés, a pénzügyi szolgáltatások, energetika és egyre inkább az ipari termelés területén dolgozók esetében érvényes. A legritkább jutalmak az agrárszektorra és az étkeztetési szolgáltatások területére jellemzőek.

Az egyes régiókat tekintve átlagon felüli jutalmat leginkább Nyugat-Szlovákiában, Kassán és az ipari szempontból erős Vág menti régióban kapnak az alkalmazottak. A leggyengébb jutalmak a Besztercebányai kerület déli járásaira és az Eperjesi kerület keleti járásaira jellemzőek.

Az év végi jutalmakon kívül az alkalmazottak az egész év folyamán többféle jutalmat kapnak. „Az ilyen hozzáállás pozitív hatást gyakorol az alkalmazottak lojalitására, a csapatban uralkodó hangulatra, így könnyebben azonosulnak az alkalmazottak a vállalattal, amelyben dolgoznak, illetve annak szellemiségével” – magyarázta Sirota. Szlovákiában a jutalmak terjedelme folyamatosan nő. „A változó munkaerő-piaci helyzetés a vállalati kultúrához való komplexebb hozzáállás igényli ezt a fejlődést. Meggyőződésünk, hogy ez a trend a jövő évben is aktuális lesz” – tette hozzá Sirota.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS