HIRDETÉS

A The Banker magazin szerint Kažimír 2018-ban Európa pénzügyminisztere

hirek.sk 2018. január 03., 11:58
POZSONY. A The Banker brit havilap szerint, amely a Financial Times csoport tagja, Peter Kažimír 2018-ban Európa pénzügyminisztere. A folyóirat Kažimír munkáját és a szlovák gazdaság eredményeit értékelte ezzel a címmel.

A magazin értékelésében Kažimír munkáját ismerte el. Amióta 2012-ben pénzügyminiszter lett, jelentős mértékben felélénkült a szlovák gazdaság. Jelentős mértékben sikerült csökkenteni a Szlovák Köztársaság hiányát a GDP 2012-es 4,8 %-áról, idén a tervezett szint a GDP 0,83 %-a.

Kažimír reagált

„Örülök, hogy sikereinket külföldön is értékelték. Ez igyekezetünk eredménye, de annak a tények is, hogy Európán belül a többiek számára egyenrangú partnerek vagyunk, aki bizonyította helyét Európában. Természetesen ez kötelezettséget jelent a jövőben is” – reagált a szlovák pénzügyminiszter.

A The Banker kiemelte a szlovák gazdaság növekedését, amely 2016-ban elérte a 3,3 %-ot, és az IMF várakozása szerint 2017-ben is ilyen szinten kell lennie. Az aktuális évben a gazdaságnak 3,7 %-os tempóval kell növekednie.

„Hiszem, hogy gazdaságunk a jövőben is sikeres lesz, leginkább az autóiparba történő befektetéseknek és a technológiai újításoknak köszönhetően” – tette hozzá a miniszter.

The Banker

A The Banker szerkesztősége ítélte oda a címet Kažimírnak, közrejátszott a jelentős európai bankárok és közgazdászok között lezajlott felmérés is. A múltban a díjazottak között volt például Michael Noonan ír miniszter vagy Dana Reizniece-Ozola lett miniszter asszony.

A The Banker folyóirat 1926-tól jelenik meg, és több mint 180 országban olvassák a folyóiratot. 1996-tól a Financial Times Business adja ki. A havilap rendszeresen közli a legfontosabb híreket a kiskereskedelmi és vállalati bankszektorból, tájékoztat a technológiai fejlődésről, a termékinnovációkról, a szoftverfejlesztésről, közli az egyes országok profilját és a nemzetközileg elismert szakértők kommentárjait és nézeteit.

Forrás: Aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS