HIRDETÉS

A hadsereget érintő korrupcióra figyelmeztet az O¼aNO

hirek.sk 2018. március 07., 10:52
POZSONY. Az O¼aNO arra kéri az SNS-t és az egész kormányt, hogy állítsa le a páncélozott katonai szállító járművek beszerzését. A párt szerint olyan cégtől vásárolnának, amelynél fennáll a korrupció gyanúja.

"Elfogadhatatlan, hogy a minisztérium a kormányválság idején írjon alá olyan szerződéseket, amelyekért Szlovákia több százmillió eurót fizetne. Felszólítom Andrej Dankót, hogy a minisztériumban dolgozó embereivel együtt teremtsen rendet, illetve fegyvervásárlásra vonatkozó, több százmilliós szerződéseket ne írjanak alá" – jelentette ki sajtótájékoztatóján az O¼aNO egyik vezető politikusa, Veronika Remišová.

A mozgalom felhívja a figyelmet arra a cégre, amelytől Szlovákia a szállító járműveket vásárolná. "A céget korrupció gyanúja miatt Horvátországban, Egyiptomban és Szlovéniában is vizsgálták. A finn ügyészség pedig korábban korrupcióval vádolta meg e cég több vezető beosztású dolgozóját" - magyarázta Remišová.

Hozzátette: legaprólékosabban Szlovéniában sikerült feltérképezni a korrupciós hálózat működését. "Ott az ország kormányfőjét is elítélték ebben az ügyben, és hosszabb időt töltött börtönben az érintett finn cég igazgatója is, illetve a botrány miatt akkor a cég vezérigazgatójának is távoznia kellett" - árulta el Remišová.

Dankótól, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökétől pedig azt kérdezte:  a szlovák titkosszolgálat (SIS) figyelmeztetett-e arra, hogy az a cég, amellyel meg akarják kötni „Szlovákia történetének legnagyobb üzletét“, korrupciós botrányok gyanújába keveredett – írja a Teraz.sk, a TASR internetes portálja.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS