2022. szeptember 22., 20:00

Végre kiderül, hogy ki lesz az oktatási miniszter?

A jövő héten nevezhetik ki az új oktatási minisztert – mondta csütörtökön Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök a parlamentben, a kérdések óráján. A tárca új vezetőjének nevét nem közölte. Azt mondja, addig nem árulja el, ki lesz az új miniszter, amíg meg nem állapodik Zuzana Čaputová államfővel. A miniszterelnök megismételte, ellenzi, hogy az energiaválság miatt bezárják az iskolákat.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Heger hozzátette, 30 millió eurót különítettek el a megnövekedett energiaköltségekre. „Az alap- és középiskolák plusz költségeit kifizetjük" - mondta, és hozzátette, az év végéig meg van oldva a helyzet. „A jövő évtől új energiaforrásról kell gondoskodni" - tette hozzá.

Heger azt mondta, az iskolák és az önkormányzatok minden költségét megtérítik, de azt még nem lehet tudni, mekkora lesz ez az összeg.

„Az Európai Bizottság talált egy megoldást, arra számítunk, hogy az árak csökkenni fognak" - mondta a miniszterelnök. Hozzátette, ettől függ majd, hogy mekkora támogatásra számíthatnak az iskolák. Heger szerint a fenntartón múlik, mennyi energiát tudnak megspórolni.

„Az állam ugyanazt fogja tenni, amit a lakosság - 15 százalékkal fogjuk csökkenteni az energiafogyasztást" – mondta Heger.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.