2022. május 24., 14:17

Várják a jelentkezőket X. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótáborba

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők 2022. július 4–8. között Komáromban tizedik alkalommal szervezik a X. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábort az alapiskolák tanulói részére. A tábor célja a fiatal tehetségek felkarolása és tehetségük kibontakoztatása a vizuális nevelés  eszközeinek segítségével.

festészet - illusztráció
Fotó: pixabay.com

Az alkotótábort olyan pedagógusok vezetik, akik elsajátították és sikeresen alkalmazzák a gyakorlatban az élményszerű vizuális nevelés alapelveit, módszertanát.

A vizuális nevelés gyermekközpontú szemlélete fontosnak tartja az érzelmi intelligencia kialakítását és fejlesztését, előtérbe helyezi az élményközpontú, kreatív tevékenységi formákat, pozitív energiákat, alkotási kedvet szabadít fel a gyerekekben, segíti a tehetség kibontakozását.

A gyerek számára az a vonzó, amit élvezettel tesz, amihez élmény tapad, az válik maradandóvá számára. Sok látványos technika van, amellyel kifejezőeszközei gazdagíthatók, képességei fejleszthetők, ezeknek a technikáknak az elsajátítására törekszünk az alkotótábor foglalkozásain.

A hét folyamán a tanulókra pedagógusok felügyelnek, és szervezik a táborozók szabadidejét.

A tábor részvételi díja bentlakóknak 80.-EUR, hazajáróknak 60.-EUR, amit majd a tábor első napján, a regisztrációnál kell befizetni. A bennlakó tanulóknak napi háromszori étkezést  (reggeli, ebéd, vacsora) biztosítunk. A hazajáró tanulók csak ebédet és vacsorát igényelhetnek.

A táborozók ellátásának további költségeit az SZMPSZ és a társszervezők pályázati forrásból fedezik.

Jelentkezni kizárólag elektronikusan lehet 2022. június 12-ig az alábbi linken:

https://forms.gle/U8M4vuxKbmeC4Ykw5

Bővebb információt az SZMPSZ Központi Iroda szervezési-és programkoordinátora Németh Éva ad a [email protected] levélcímen, illetve a 0908 401840-es telefonszámon.

A X. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótáborba maximum 60 tanulót tudunk fogadni a bejelentkezés sorrendjében.

A jelentkezőknek további részletes információt az elektronikus  Jelentkezési lapon, általuk megadott e-mail címre küldünk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.