lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2021. április 26., 17:16

Újraindult a jelenléti oktatás az egészségügyiben, a gyakorlatra helyezik a hangsúlyt

A Dunaszerdahelyi járásban működő középiskolák egyelőre még zárva vannak. Egy kivétellel. Az egészségügyi középiskola, ahol praktikus nővéreket, egészségügyi asszisztenseket és segédápolókat képeznek, április 26-tól újraindította a jelenléti oktatást, 240 diákja ült vissza az iskolapadokba. A Covid-automata értelmében csak a rózsaszín járásokban nyithatnak ki a középiskolák összes évfolyamai, de az egészségügyi irányultságú iskolákra kivétel vonatkozik.

Fotó: facebook.com
Minden diákunk – a hétvégi tesztelést követően – visszatérhetett az iskolapadokba. A messzebbről érkezők a kollégiumban egyesével vannak elszállásolva a szobákban és csak ők lehetnek az épületben. Az első hetek a visszaszokásról szólnak. Ami az elméleti oktatást illeti, abban jól állunk, mivel nagyon magas szinten műveltük a távoktatást. Amiben nagyobb lemaradás van, az a gyakorlati oktatás. Úgy tervezzük, hogy a jövő héttől diákjaink már kórházi gyakorlatra mennek, valamint az idősotthonban fognak dolgozni”

– tájékoztat Miklós Beáta, a középiskola igazgatója.

Hozzáteszi azt is, a negyedikes diákok is nagyon érdeklődőek, fegyelmezettek, szeretnék még behozni a lemaradást a gyakorlatban, annak ellenére, hogy érettségi vizsgát nem kell tenniük.

Bár a jó hírű iskola, melynek 18. életévüket betöltött diákjai rendszeresen segédkeznek a városi oltóközpontban, mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legtöbb hiányosságot pótolják e téren, az egyéves kimaradást maradéktalanul nem lehet pótolni, azt majd a munkás életük során kell behozniuk.

Miklós Beáta elmondta, az iskola pedagógusainak 99 százaléka és a diákok nagy része is be van oltva.

A hosszú kényszerszünet alatt jó néhány diákjuk át is esett a koronavírus-fertőzésen. Éppen ezért reméli, hogy az iskolaév végéig zökkenőmentes lesz a tanítás.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.