2021. február 20., 18:58

További pedagógusok is megkaphatják az oltásokat

Az iskolaügyi minisztérium szombaton elindította az oltások regisztrációjátt további pedagógusoknak is. Az első fázisban már nem csak az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatos pedagógusai jelentkezhetnek, hanem az alapiskolák felső tagozatos, és a középiskolák pedagógus alkalmazottjai is, 55 éves korig.

Branislav Gröhling
Fotó: TASR

Jelentkezni a old.korona.gov.sk oldalon található nyomtatványon lehet. Branislav Gröhling elmondta, hogy

természetesen a pedagógus alkalmazottak közé tartoznak a nevelők, a tanítók pedagógiai asszisztensei, a speciális pedagógusok és a kollégiumok pedagógus alkalmazottai.
A február 21-26-a közötti napokra van még szabad hely az oltóközpontokban: Besztercebényén, Bártfán, Bajmócon, Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Galántán, Homonnán, Komáromban, Léván, Liptószentmiklóson, Nagymihályban, Mijaván, Vágbesztercén, Eperjesen, Rimaszombatban, Rozsnyón, Szinnán, Iglón, Ólublón, Felsővízközön, Nagytapolcsányban, Tőketerebesen, Trsztenán, Varannón és Garamszentkereszten.

A miniszter elmondta: bár jelenleg nincs lehetőségük az 56 év feletti pedagógusokat beoltani, de a minisztérium fontosnak tartja, hogy minden iskolai alkalmazott megkapja az oltást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.