Távoktatás nehezítve. Egy hete internet nélkül

2020. október 20., 17:34
Horváth Szomolai Andrea

Hetedik napja van internetes kapcsolat nélkül egy komoly meghibásodás miatt a mátyusföldi Nagymácséd község lakosságának azon része, akik a Slovakia Telekom szolgáltatónál fizetik elő az otthoni internetszolgáltatást. A faluban ezért napok óta korlátozottan működik a postai szolgáltatás és a középiskolás diákok nagy része is korlátozva van, hiszen internetes kapcsolat nélkül nehezen tudnak részt venni a távoktatásban.

illusztrációs fotó

A falu lakosai napok óta felháborodottan hívogatják a szolgáltatót, többen arról panaszkodnak, hogy órákat kell várni, míg a Slovak Telekom kezelő személyzete egyáltalán felveszi a telefont és érdemes információkat tud nyújtani. Azoknak, akik panaszkodnak, hajlandóak a mobilinternetes adatcsomagot 24 órára megemelni kárpótlásként. Sok középiskolás úgy oldotta meg a helyzetet, hogy a szülei munkahelyére utazott be, hogy részt tudjon venni a távoktatásban. A szolgáltató nem tudta pontosan megmondani a felhasználóknak, mikor tudják újraindítani az internetet a faluban.

Kérdéseinkkel felkerestük a Slovak Telekom sajtóosztályát.  

Pavel Ďurík szóvivő elmondta, a hiba nem a Slovak Telekom szolgáltatónál keletkezett, Nagymácséd községben múlt hét szerdán következett be meghibásodás a központi áramellátásban egy magánterületen, így a Slovak Telekomnak nincs hozzáférése a meghibásodás helyéhez. Az internetszolgáltató szorosan együttműködik az áramszolgáltató céggel a hiba elhárításának céljából.

A szóvivő ígérete szerint már kedd estére újra elérhető lesz az internetszolgáltatás, de a falu lakosai ebben nem biztosak, hiszen napok óta hallgatják az ígéreteket.

A Slovak Telekom azon kérdésünkre, kárpótolni tudják -e a felhasználóikat, nem válaszolt. A kellemetlenségekért elnézést kérnek.