2023. március 25., 10:42

Százkilencvennégyen jelentkeztek a pótírásbelikre

Az áprilisi pótírásbeli érettségikre 124 iskola 194 diákja iratkozott be, erősítette meg az oktatási minisztérium kommunikációs és marketing osztálya a TASR hírügynökségnek.

érettségi
Fotó: TASR

A szlovák nyelv és irodalomból 146-an, matematikából 14-en jelentkeztek pótérettségi vizsgára. B1-es szintű angol nyelvből 75-en, B2-es szintűből 64-en, C1-es szintű angolból pedig 7 hallgató tesz pótírásbelit. Magyar nyelvből és irodalomból két tanuló jelentkezett pótírásbelire. Német nyelvből öten, oroszból pedig heten tesznek pótírásbeli vizsgát.

A pótvizsgák április 3-ától 5-éig zajlanak.

„A helyszíneket csak az adatbázis véglegesítése után határozzák meg az iskolaigazgatás területi hivatalai” – közölte az oktatási tárca hozzátéve, hogy legkésőbb március 29-éig minden fontos információ megjelenik a honlapukon.

Az érettségi írásbeli része a március 14-étől 17-éig tartó héten zajlott, és írásbeli tesztből, illetve fogalmazásból állt. Ebben a tanévben több mint 41 ezer diák vett részt az érettségi vizsgákon. A központi, külső érettségi vizsga márciusi és áprilisi időpontjainak eredményeit elektronikus formában május 5-én teszik elérhetővé minden iskola számára, május 9-e és 10-e között pedig papíralapú formában is eljutnak az iskolákhoz.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.