2021. február 10., 14:01

Realitássá válhat a tanárok beoltása - az iskolaigazgatók szerint nem csak őket kéne oltani!

Úgy tűnik reálissá válhat a pedagógiai alkalmazottak beoltása. A nagyszombati kerületi iskolaügyi hivatal most méri fel, hány pedagógusnak van igénye az oltásra a közeljövőben. Az iskolaigazgatók szerint azonban a nem pedagógiai alkalmazottak nélkül nem tudnak mozdulni, őket is oltani kellene. Ismét kezd eluralkodni a káosz. Ebben a kérdésben is.

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Február 9-én a késő délutáni órákban érkezett levél a nagyszombati iskolaügyi hivatal képviselőjétől Soňa Taldíkovától a már fekete zónába tartozó Galántai járás iskoláinak vezetőihez, amelyben azt kérik az igazgatóktól, mérjék fel, hány pedagógiai alkalmazottjuk élne az oltás lehetőségével. A levélben négy időpontot határoztak meg: február 13-át, 14-ét, 20-át és 21-ét. Valamint ismertették a kijelölt oltóközpontokat is. Ezek a szakolcai egészségügyi középiskola, a nagyszombati Daxner egészségügyi középiskola és a dunaszerdahelyi vidékfejlesztési szakközépiskola.

Az igazgatóknak egy táblázatba kellett betáplálniuk azt, hány pedagógiai alkalmazottjuk igényli az oltást, de mint megtudtuk, sem időpontot, sem oltási helyet nem választhattak. Az intézményvezetőknek szerda délután kettőig kellett visszaküldeni a számokat.

Radványi Adél, a nagyfödémesi Borsos Mihály alapiskola igazgatója tüzetesen átnézte az email tartalmát, nem akarja elhinni, hogy az oltásnál csak a pedagógiai alkalmazottakra gondolnak, hiszen mint mondja, a nem pedagógiai alkalmazottak ugyanolyan fontos részei az iskola életének, mint a tanárok. A tanárok nem tudnak fűteni, nem főzhetnek ebédet, ugyanúgy meg kellene kapni az oltást a pedellusnak, szakácsnőnek és takarítónőnek is. Az intézményvezető elmondja, tanárai többsége igényt tart az oltásra, de az idősebb alkalmazottak ragaszkodnának a Pfizer oltóanyaghoz. Egyelőre azonban arról sincs információ, kit mivel oltanának.

Megint elhangzottak valamiféle információk a sajtótájékoztatón, de a rendeletek, ha egyáltalán megérkeznek, mást írnak – magyarázza Radványi Adél, aki szerint a hirtelen jött iskolanyitás majd a jövő héttől aktuális zárás (a Galántai járás fekete zónába került, így hétfőtől újra be kell zárni az iskolákat) sem hiányzott senkinek. Túl nagy már a nyomás mindenkire.

Sárkány Mónika, a vízkeleti alapiskola igazgatóhelyettese is megerősítette, hogy megkapták az emailt  a hivatalból. Ők már kedden este felmérték az igényt, pedagógusaik többsége beoltatja magát, azon kivételekkel, akik nemrég estek át a Covid fertőzésen.

Azt, hogy milyen besorolás alapján kaptak egyes iskolák e-mailt az igény felméréséről, nem tudtuk kideríteni, az azonban biztos, hogy egyelőre nem minden oktatási intézmény kapta azt meg.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.