lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2022. szeptember 5., 20:52

Optimistán tekintenek az új tanévre a Kodály Zoltán Alapiskolában

A Dunaszerdahelyi járás településeiben is megkezdődött az új tanév, minden diákot várt már az iskola, az elsősök pedig megtették az iskolásléthez szükséges első lépéseket. 

kodaly_zoltan_ai
Fotó: dunaszerdahelyi.sk

A szeptemberi tanévkezdés mindenki számára új kihívásokkal jár. A dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolában is megkezdődött az új iskolaév, ahol az igazgató, Ibolya Olivér elmondása szerint az intézmény munkatársai teljes mértékben felkészültek a 2022/2023-as tanévre. 

kodaly_zoltan_ai
Ibolya Olivér igazgató megnyitja az évet
Fotó:  dunaszerdahelyi.sk
A városi fenntartású intézmények szeptember végéig ugyanazokat az energiaárakat fizetik, mint a tavalyi iskolaévben. A gázárak emelkedését nagy valószínűséggel mi is megérezzük majd. A változás októbertől várható, ugyanis a következő hónap folyamán már az új szolgáltató biztosítja az intézmény energiaellátását, ami valószínűleg drágább lesz, mint eddig. Egyelőre még nem tudjuk biztosan, mennyivel emelkedik az összeg. Késő ősszel érezzük majd meg a változásokat, de még nincsen olyan probléma, amelyet ne tudnánk kezelni" – vázolta Ibolya Olivér. 

A Kodály Zoltán Alapiskola huszonhét elsős diákkal kezdte meg az új iskolévet. A létszám alapján két első osztályt tudtak nyitni, amelyben a nebulók megtanulják a betűvetést, a számtant és az olvasást. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.