cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. március 16., 10:49

Nehéz az érettségi? Diákokat kérdeztünk - VIDEÓKKAL

Az írásbeli érettségi március 14-én kezdődött és e hét péntekéig tart. Az első napon a megközelítőleg 1600 magyar középiskolába járó diák magyar nyelvből és irodalomból oldotta a feladatlapokat és választott a négy fogalmazás téma közül, emellett az államnyelvi iskolákat látogató diákok szlovák nyelvből vizsgáztak.  

Vámbéry Ármin Gimnázium
Vámbéry Ármin Gimnázium
Fotó: EduPage

A következő nap idegen nyelvből mérettettek meg a diákok, angol, német, francia, orosz, spanyol és olasz nyelvű feladatlapok, hallgatási gyakorlatok és fogalmazás témák kerültek a szemük elé. 
Csütörtökön a matematika és pénteken a kisebbségi iskolák számára a szlovák, illetve az ukrán érettségi zajlik majd. 

A reggelt a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnáziumban kezdtük, ahol az érettségire szállingozó diákok mellett megkérdeztük az igazgatónőt,  és egy magyarszakos tanárnőt, miként vélekedik az idei magyar nyelvű érettségi feladatlapról.

Az igazgatónő, Valkai Anett bízik a diákjaiban és abban, hogy a teljesítményük annak ellenére, hogy több, mint egy évet online oktatással töltöttek, megüti az iskola mércéjét. 

Videó:  ma7

Soóky Ágnes, magyar és történelem szakos tanárnő véleményezte a magyar nyelvű feladatlapot és fogalmazás témákat. Véleménye szerint a helyenként pontatlan megfogalmazás miatt nem mindig volt egyértelmű a diákok, sőt, a tanárok számára sem, pontosan mit várnak az érettségizőktől. 

Videó:  ma7

A diákok izgatottan válaszoltak kérdéseinkre, nem a kamera miatt volt bennünk izgalom, hanem a következő, idegen nyelvű érettségi miatti drukk látszódott rajtuk. A magyar nyelvű feladatlapot közepesen nehéznek értékelték, a fogalmazástémákkal meg voltak elégedve. 

Videó:  ma7
A későbbi visszajelzések pedig azt mutatják, hogy az angol feladatok nehéznek bizonyultak a diákok számára, a tanárok nagy része is indokolatlanul nehéznek tartja. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.