Mi lesz az iskolákkal, ha jön a harmadik hullám?

2021. június 3., 08:00
ma7 | TASR

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter azt mondta, nem számol azzal, hogy minden iskolát bezárnának, ha jönne a koronavírus-járvány harmadik hulláma. Nagykürtösön tett látogatása során elmondta, az oktatási minisztérium más intézkedéseket tervez arra az esetre, ha ismét megemelkedne a fertőzöttek száma.

Branislav Gröhling
Fotó: TASR

„Regionális COVID-szemafort fogunk alkalmazni, ami azt jelenti, hogy ha egy járásban rosszabbra fordul a helyzet, ott korlátozásokat fogunk bevezetni az iskolákban" - magyarázta Gröhling. Hozzátette, minden attól függ, hogyan alakul a járványhelyzet.

Gröhling elmondta, az oktatási tárca mindent megtesz azért, hogy az iskolák biztonságosak legyenek, azzal kezdték, hogy mindjárt az év elején beoltották a pedagógusokat. „Beszéltem az egészségügyi miniszterrel arról, hogyan kezdhetnénk el a lehető leghamarabb a 12-15 évesek oltását" - mondta.

Az oktatási miniszter szerdán több iskolát is meglátogatott a Nagykürtösi járásban, ahol egyebek között arról is érdeklődött, hogyan zajlott az onine oktatás a járvány második hulláma idején. Csütörtökön (június 3.) Losoncra utazik, ahol alapiskolákat, egy speciális óvodát és az egészségügyi szakközépiskolát látogatja meg.

Kövesse facebook oldalunkat is!