2023. május 2., 13:32

Májusban zajlanak a középiskolai felvételi vizsgák

Májusban felvételiznek az alapiskolások a 2023/2024-es tanévre a gimnáziumokba, a szakközépiskolákba, a művészeti középiskolákba és a konzervatóriumokba. A tehetségvizsgákat kedden vagy szerdán, (május 3.) tartják, a többi középiskolában május 4-én, illetve 5-én lesznek a felvételi vizsgák.

felvételi
Fotó: TASR

A második időpontot május 9-re és május 10-re tűzte ki az oktatási minisztérium, a tehetségvizsgákat pedig május 11-re, illetve - a jelentkezők számának függvényében - május 12-re és május 15-re.

A középiskolák igazgatói május 19-én teszik közzé a felvételi vizsga eredményeit az iskolai faliújságon és az iskola honlapján.

A diákokat vagy a törvényes képviselőjüket legkésőbb május 24-ig írásban értesítik.

A következő forduló az első évfolyamba még felvehető tanulók számára – kivéve a nyolcosztályos középiskolákat - június 20-án lesz.

A sportközépiskolákban két szakaszban rendezik meg a tehetségvizsgát.

Az első szakasz március 21-től április 14-ig lezajlott, a második fázis, az egészségügyi alkalmasság ellenőrzése kedden, illetve május 3-án vagy 11-én, majd május 12-én és 15-én (második időpont) lesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.