2020. szeptember 11., 18:11

Légy a gyermeked beszédmestere!

Szabó Szilvia mesterlogopédus, gyógypedagógus és köznevelési szakértő álmodta és írta meg azokat a lektorált könyveket, amelyek a szülőknek is segítséget nyújtanak a beszédhibás gyermekek fejlesztésében, de a diszlexia-megelőzésében, az artikuláció és a grafomotorika fejlesztésében is remek eredmények érhetők el a segítségükkel. Tulajdonképpen az óvodások teljes fejlesztését szolgálják a kötetek.

A Látogatás könyvekből dolgozva a szülők és a szakemberek sokkal jobb eredményekre képesek, ráadásul rövidebb idő alatt. Az élményszerű és játékos fejlesztőkönyvek a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programnak köszönhetően az újonnan épített, valamint a felújított felvidéki magyar óvodákba is eljutottak.

latogatas_konyvek.jpg

„Azért készültek ezek a könyvek, mert úgy éreztem, hogy a logopédiában, a fejlesztő pedagógiában és gyógypedagógiában egyaránt nincsenek olyan kiadványok, amelyek a szülőket segítik.”

Olyan szinten növekszik a beszédhibás és egyéb nehézségekkel küszködő gyermekek száma, hogy a szakemberek egyszerűen képtelenek őket ellátni. De ha vannak olyan könyvek, amelyekkel a szülő tud dolgozni és be tud segíteni nekünk, akkor sokkal gyorsabban és jobban haladunk. Úgy írtam meg ezeket a könyveket, hogy a szülők remekül tudnak dolgozni belőlük”

– mesélt a könyvek születéséről a szerző.

Látogatás könyvek

Négy éve vannak forgalomban a könyvek Magyarországon és nagyon pozitív visszajelzések érkeznek a szülőktől. Az anyaországban tankönyvként is használják a Látogatás sorozat köteteit. 

A könyvek célcsoportja a 2-7 éves kor közötti gyermekek, tehát az egészen kicsi, még nem beszélő gyermektől kezdődően egészen az iskolára való felkészülésig ad egyfajta sorvezetőt a szülő kezébe. Egyik könyv a másikra épül.

Látogatás könyvek
Mivel idehaza nagyon pozitív volt a könyv fogadtatása, azt szerettük volna, hogy a határon túl is, a Felvidéken, Erdélyben vagy más magyarok lakta területeken, ahol nagyon kevés a magyar logopédus, is használhatók legyenek. Eddig 9 könyv jelent meg, melyekhez videós segítség is jár. A gyermekek imádják, mert az ő nyelvükön íródott”

– teszi hozzá Szabó Szilvia.

Látogatás könyvek

A játékosan fejlesztő Látogatás könyvek a Felvidéken a Camino Könyvesházban, Bősön vásárolhatók vagy rendelhetők meg.

Bővebb információkat pedig ITT találhatnak róluk.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!