2022. április 29., 20:30

Köszönet a szlovák-ukrán határon szolgálatot teljesítő hallgatóknak

Juhász György, a Selye János Egyetem rektora és Somogyi Alfréd, a Református Teológiai Kar dékána fogadta ma a közelmúltban a szlovák-ukrán határon szolgálatot teljesítő teológus hallgatókat a komáromi egyetem tanácstermében.

Selye Egyetem - teológus hallgatók fogadása
Fotó: Selye Egyetem

A hallgatók beszámolóikban kiemelték, hogy ez a néhány napos szolgálat erősítette meg bennük a tudatot, hogy a segítségnyújtásnak nincs nemzetisége. Elmondták, hogy számukra is feltöltődés jelentett az, hogy segíthettek, illetve, hogy lelki frissülést is adhattak.

Sok menekülő számára a komáromi teológus hallgatók jelentették az első állomást, a biztos békés pontot útjuk során. Nehéz szolgálat és tapasztalás volt – mondták.

Selye Egyetem - teológus hallgatók fogadása
Fotó:  Selye János Egyetem

Az egyetem rektora és a kar dékána köszönetüket fejezték ki Csík Györgynek az RTK tanárának, Cseh Lajosnak, Deák Richárdnak, Deminger Orsolyának, Somogyi Máténak, Vajkai Évának az RTK hallgatóinak és Maczík Ferencnek a TKK hallgatójának a szolgálatukért és azért, hogy ebben a nehéz helyzetben öregbítették a Selye János Egyetem hírnevét és szolgálatot tettek a közösségünknek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.