2022. február 7., 18:18

Két hét online oktatást követően jelenlétire tér át a Selye Egyetem

Az egyetemi vizsgaidőszak ezen a héten véget ér. Jövő héttől pedig elstartol a nyári szemeszter. A hallgatók már nagyon várják, hogy újra beinduljon a rendes oktatás és a diákélet, hiszen a koronavírus-járvány miatt a téli szemeszter egy részét és a vizsgaidőszakot is a legtöbben otthon töltötték, a vizsgáztatás is online folyt. Minden felsőoktatási intézmény saját maga döntheti el, milyen formában kezdi az új szemesztert.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

„Ma tanácskozott egyetemünk vezetése, ahol mérlegeltük a járványhelyzetet itthon és Magyarországon is, mivel onnan is vannak hallgatóink és oktatóink.

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy az első két hetet még online kezdjük, február 28-án pedig jelenléti oktatásra térünk át. A dékánok ettől kezdve a járványhelyzet alakulását figyelembe véve dönthetnek arról, hogy a nagyobb létszámú előadásokat jelenléti vagy online formában tartják-e meg”

– tájékoztatta portálunkat Juhász György, a komáromi Selye János Egyetem rektora.

Hozzátette, nagyon bíznak abban, hogy a hó végére lecseng az omikronhullám, és elmondta azt is,  több egyetem is hasonlóképpen, online oktatással indít, majd áttérnek a jelenléti formára.

Jó hír a hallgatóknak, hogy az egyetem kollégiuma a közegészségügyi előírásoknak megfelelően OTP-rezsimben üzemel, a szobákat el lehet foglalni. Működik a könyvtár és a szakdolgozatot író hallgatók is találkozhatnak a témavezetőjükkel.

Az egyetemi élet tehát lassan, de biztosan visszatér a régi kerékvágásba, de a február 14-ei nyílt napot még online tartják meg.

Mivel általában nagyon sok helyről, az ország minden részéről érkeznek nagy tömegben érdeklődő diákok és szülők, nehéz lett volna betartani minden járványügyi előírást. Ezért döntöttünk inkább a jelenlegi helyzetben biztonságosabb online forma mellett”

– tudtuk meg az egyetem vezetőjétől.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.