2021. február 9., 20:18

Kedden 1415 iskolában indították újra a jelenléti oktatást

Kedd 10:00 óráig összesen 1415 iskolában indították újra a jelenléti oktatást. Erről az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium tájékoztatott a közösségi oldalán.  

Fotó: TASR
Képünk illusztráció.

A nyitás 643 óvodát érintett, beleértve a speciálisakat is. Ezenkívül 664 alapiskola nyílt meg (a speciálisakkal együtt), illetve 108 középiskola (szintén beleértve a speciálisakat is). Az oktatási tárca értesülései szerint több mint 112 000 tanuló vett részt közvetlenül a jelenléti oktatásban.

A jelenléti oktatásba a megadott időpontig 6332 osztály kapcsolódott be, ezek közül 1780 az óvodában, 4172 pedig az alapiskolákban nyílt meg. A közép-, szak- és speciális iskolákban a nyitás 380 osztályt érintett.

Az oktatásügyi tárca üdvözli, hogy az alapiskolák alsó tagozatos tanulóinak több mint egyharmada élt a lehetőséggel, és visszatért a jelenléti oktatási folyamatba. „Fontos, hogy az iskola ellássa azt a feladatot, ami a küldetése, és hogy a diákok haladhassanak tovább és fejlődhessenek” – magyarázta Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

Hétfőtől megnyithattak egyes iskolák. A nyitás elsősorban az óvodákat, az alapiskolák alsó tagozatát és a középiskolák végzős évfolyamait érintette. A feketének minősített járásokban zárva maradtak az iskolák. Ezenkívül több város is jelezte, hogy nem él az iskolanyitás lehetőségével, mivel tart a COVID-19 megbetegedés terjedésétől.
Megosztás
Címkék