2020. április 20., 19:19

István, a király iskolába megy – gútai résztvevővel

Elindult az István, a király iskolába megy program második fordulója. A versenyt magyarországi és külhoni magyar iskolás diákoknak hirdették meg. A második körbe a szóló énekesek között Varga Linda Bettina tovább is jutott és folytatja a versenyt.

A diákok produkcióit a zsűri és a közönség is értékelte. A versenyben március 31-ig lehetett szavazni, Bettina a harmadik helyen végzett az első fordulóban, így ismét várja a közönségtől a szavazatokat. Ő Gizella szerepét szeretné eljátszani. Álma, hogy színésznő legyen, ezért mindenképpen jó ez a megmérettetés tapasztalatszerzésnek. Nagyon örült, mikor megtudta, hogy milyen jó helyezést ért el, az első körben, mint mondta csodásan érezte magát a hírtől.

Most nehezebb egy kicsit a felkészülés – mondta Bettina, mert online tudja csak a tanárnőjének elénekelni a dalokat. A dalt a Gúta TV-ben, stúdió körülmények közt játszották fel, ami szintén jó tapasztalatot adott, mert más úgy szerepelni, mint közönség előtt. Bettina énekel a II. Rákóczi Ferenc Alapiskola énekkarában is, minden iskolai és több városi rendezvényen is fellép.

A szavazásnak háromféle módja van: facebookon, gmailen, vagy google-fiókon keresztül lehet szavazni, pontozni kell a produkciót, a szavazás nulláról indul, az első kör pontjait nem számolják hozzá a mostanihoz. (természetesen, a 10 a legjobb)

A pontokból átlagot számolnak ki, a legjobb átlagot elérő szereplő nyer. Bettinára EZEN a linken lehet szavazni!   

A rockopera lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük a középkori Magyarország viselettörténetét, öltözködési és hajviseleti szokásait, és azok máig tartó hatását. De a mostani produkciónak fontos üzenete: a történelem nem csupán a múlt, sokkal inkább a jelen tanulságos magyarázata. Az István, a király iskolába megy program a Trianon századik évfordulójáról való megemlékezés része, magyarországi és határon túli 6-16 éves magyar gyermekek énekelik a legnépszerűbb magyar rockoperát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.