2024. április 25., 14:34

Ipolyszakállos, Ipolyvisk, Palást, Szalatnya – Folytatódtak az iskolai beíratások

2024 áprilisának végéig a Lévai járásban is tovább zajlanak az iskolai beíratások.

Ipolyviski alapiskola
Ipolyviski kisdiákok
Fotó: ipolyviski alapiskola

Az ipolyszakállosi alapiskola igazgatónőjétől, Herczeg Ágnestől megtudtuk, hogy összesen 13 gyermeket írattak be hozzájuk:

Ebből két esetben még várjuk a pszichológiai, illetve gyermekorvosi szakvéleményt a korábbi beiskolázáshoz. Lontóról, Százdról, Deméndről, Ipolybélről, Ipolypásztóról és Ipolyszakállosról fognak hozzánk járni az elsősök. Ezt az iskolai évet 9 elsőssel kezdtük, s természetesen nagyon örülünk a jelenlegi létszámnak. A szülők megtisztelő bizalmát igyekszünk megtartani azzal, hogy csemetéiket egyéni bánásmódban részesítjük. Ebben a pedagógus munkáját segítő inkluzív csapatnak (speciális pedagógus, pszichológus, pedagógus asszisztens) is nagy része van. A szülők természetesen most is számíthatnak Ipolyszakállos község támogatására a füzetcsomagok megvásárlásánál.”

Ipolyvisken a 2024/2025-ös tanévet 6 első osztályossal kezdik meg, immár az új iskolareform jegyében. Az intézményvezető, Szabó Balázs Szabina arról számolt be, hogy közülük ötnek a magyar tannyelvű osztályt, egynek pedig a szlovák tannyelvű osztályt választották:

A beíratottak számarányát teljes mértékben pozitívan értékeljük. Iskolánk kisiskola, az oktatás is ennek jegyében van felépítve, hangsúlyt fektetve az egyéni haladási tempóra, az egyéni igényekre. A magyar tannyelvű osztályhoz 5 első osztályos csatlakozik, ami számunkra és a tanulók számára is ideális; az iskola oktatási programját 100 százalékig teljesíteni tudjuk. Összességében nagyon elégedettek vagyunk.”

A palásti Palásthy Pál Egyházi Alapiskolába négy kisdiákot, a szalatnyai alapiskolába pedig két tanulót írattak be.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.