2022. február 20., 13:31

Idén már lesz rendes érettségi, de komoly enyhítésekre lehet számítani

Branislav Gröhling oktatási miniszter leszögezte, nem látja okát annak, hogy a 2022-es tanévben ne a klasszikus, jelenléti formában tartsák meg az érettségiket. 

erettsegi_-szlovakia
Szóbeli érettségi Szlovákiában 2020-ban – kesztyűben, maszkban
Fotó: TASR

A tárcavezető leszögezte, a járványhelyzet és a kaotikus tanév miatt ugyanakkor több enyhítésen is gondolkodik a tárca. Az már gyakorlatilag biztosra vehető, hogy az érettségi írásbeli részén könnyítés várható.

A tervek szerint az írásbeli érettségiken a megszokottnál 15 perccel több idő áll majd rendelkezésre.

Hogy a szóbeli érettségin pontosan milyen változások várhatóak, egyelőre nem tisztázott. A minisztérium folyamatosan egyeztet a pedagógusokkal és az illetékes civil szervezetekkel. Úgy tudni, néhány héten belül bejelentik a módosításokat. Gröhling kijelentette, szeretné, ha a szóbeli érettségi kérdéseket, tételeket úgy dolgoznák át,

hogy azok megfeleljenek az online oktatás során átvett anyagnak.

A miniszter szerin az lenne a jó, ha minden iskola ahhoz szabná az érettségi témákat és a kérdések "mélységét", hogy a távoktatás során milyen témaköröket sikerült részletesebben átvenni és melyek azok, amelyekre esetleg nem jutott idő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.