2020. március 31., 17:20

Gröhling megerősítette, hogy megnyitják az iskolai étkezdéket

A iskolai étkezdék megnyitását tervezi az oktatásügyi minisztérium, hogy megoldják a diákok és az idősek étkeztetését. Szigorú higiéniai előírásokat kell azonban betartani – közölte a keddi kormányülés után Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi sportminiszter.

Branislav Gröhling
Fotó: TASR

Az oktatási miniszter kijelentette, meg kell oldani a helyiségek fertőtlenítését. Megerősítette azt is, hogy az étkezdei dolgozók körében vizsgálni fogják, nem élnek-e egy háztartásban koronavírussal fertőzött személyekkel.

Az önkormányzatok maguk dönthetik el, kinyitnak-e az iskolai étkezdék, annak alapján, hogy megfelelnek-e az országos tiszti főorvos által megszabott feltételeknek. Az erről szóló határozatot április 3-án, pénteken adják ki, és pontosan meghatározzák, kiknek főzhetnek az iskolai konyhán, hogyan fognak főzni, hogyan kell kiadni az ételt, és hogyan szállítják ki.

„Ez jó hír, különösen a nehéz szociális helyzetben lévőknek, akiknek az étkeztetését szeretnénk gyorsan megoldani" - zárta Gröhling.

A koronavírus terjedése miatt tanítás továbbra sincs az iskolákban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.