Gröhling: Már nem szervezünk érettségi vizsgát a számtani átlag alapján

2020. december 25., 09:32
ma7 | TASR

A számtani átlag alapján elvégzett érettségi vizsgát, mint volt a 2019/2020-as tanévben, idén már nem szervezünk, mondta az év végi interjújában Branislav Gröhling (SaS) oktatási, tudományos, kutatási és sportminiszter, kijelentve, hogy ez csak egyszeri ügy volt.

érettségi
Fotó: TASR
A kialakult helyzet alapján mérlegelni fogjuk, hogyan lehet meghosszabbítani az érettségi idejét, mikor történhetnének meg azok

- mondta az oktatási miniszter. Azt is fontolóra veszik, hogy az egyes tesztek miből is készülhetnek. Az érettségi vizsga külső, azaz írásbeli részén kívül más megoldásokban is gondolkodnak.

Még néhány hétre szükségünk van ahhoz, hogy logisztikailag előkészíthessük az egyes dolgokat

- mondta az oktatási miniszter. 2021 januárjában tervezik az érettségi vizsgák lebonyolításáról szóló információk közzétételét.

A miniszter megjegyezte, hogy 2022-ben tervezik először az érettségi vizsga online külső részét egységesen, országosan lebonyolítani.

 Előtte még több tesztváltozatunk lesz, hogy a középiskolások kipróbálhassák azokat

 - mondta a miniszter.

A 2020/2021-es tanév útmutatója szerint az írásbeli érettségi vizsgákat 2021. március 16. és 19. között tervezték. A szóbeli érettségi vizsgák időpontját a járási hivatal oktatási osztálya határozná meg május 17. és június 4. között.